Tineri gălățeni premiați la Concursul Național ,,Armoniile Dunării''

Tineri gălățeni premiați la Concursul Național ,,Armoniile Dunării''
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Casa Tineretului din Brăila a găzduit vineri, 17 martie 2023, cea de-a XIII-a ediție a Concursului Național de Muzică Ușoară pentru Copii "Armoniile Dunării", care a reunit 65 de participanți, din Alba Iulia, Bacău, Bălți (Republica Moldova), Bârlad, Brăila, Buzău, Călărași, Cernavodă, Craiova, Focșani, Galați, Moreni, Slobozia, Tecuci și Vaslui.

Marele Premiu și Trofeul concursului au fost câștigate de către Damian Alexandra-Ioana, o tânără de 16 ani din Tecuci, elevă la Școala de Canto "Soul Music Art" din Bârlad. Performanța remarcabilă a Alexandrei a fost apreciată de juriul concursului, format din personalități marcante ale muzicii ușoare românești și profesori de specialitate: președinte Adrian Ordean (compozitor, interpret), Dragoș Gheorghiu (profesor de canto, director al unei școli de specialitate), Alexandra Crăescu (solist vocal), Ana Maria Baciu și Gabriela Vizuroiu (experte canto muzică ușoară).

Şi alți artiști gălățeni în devenire au obținut rezultate deosebite. Participanții cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au fost împărțiți pe următoarele patru categorii: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. La prima grupă s-au remarcat Arion Elisa-Maria din Tecuci (premiul II), Nadane Miruna (mențiune) și Breahnă Anastasia (premiu special). La categoria 10-12 ani au fost premiate tinerele Avram Lorena-Maria (premiul III) și Gori Iris-Veronica (premiu special). La grupa 13-15 ani, Țocu Maria a primit, de asemenea, un premiu special.

La finalul concursului, s-au acordat diplome de participare și certificate de apreciere pentru profesori și instituțiile reprezentate. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol muzical susținut de solista Alexandra Crăescu, câștigătoarea ediției anterioare a concursului, Ghiduruș Andrada din Slobozia, și absolventele Școlii Populare de Arte și Meserii "Vespasian Lungu" Brăila: Maya Albu, Maria Giurgiu, Andrada Panțîru.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Brăila, Școala Populară de Arte și Meserii "Vespasian Lungu", cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și al Primăriei Brăila.

Festivitatea de premiere a tinerilor

Câștigătoarea Marelui Premiu, Damian Alexandra-Ioana

Citit 1213 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.