Poliţiştii au sărbătorit peste două secole de existenţă alături de copii (FOTO și VIDEO)

Poliţiştii au sărbătorit peste două secole de existenţă alături de copii (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cu ocazia celebrării Zilei Poliției, curtea Colegiului Naţional ”Costache Negri” s-a umplut vineri, 24 martie, de copii de toate vârstele, veniți pentru a vedea surprizele pregătite de oamenii legii.

Sărbătorind 201 ani de la înființare, polițiștii din toate structurile gălăţene le-au făcut demonstraţii şi le-au dat explicaţii copiilor referitoare la meseria la care foarte mulţi dintre ei aspiră. În curtea Colegiului ”Costache Negri” au venit reprezentanți de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Poliția Criminalistică, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, pregătiți să răspundă curiozităților legate de meseriile lor, de care cei mici sunt fascinați. 

Mașinile de poliție și armele, preferatele celor mici

Copiii s-au bucurat, ca în fiecare an, de autospecialele poliției și semnalele lor sonore și luminoase, intrând, rând pe rând, pentru a observa interiorul mașinilor pe care, de obicei, le văd doar în treacăt pe stradă. Nici armele expuse nu au scăpat de vigilența celor mici, unii dintre ei știindu-le deja din jocurile pe care le joacă pe calculator, motiv pentru care erau și mai curioși să le analizeze și să le atingă pentru prima dată în viața reală. O altă atracție pentru cei mici a fost câinele polițist de la Criminalistică, Sultan, patrupedul devenind imediat prietenul copiilor, care s-au adunat pentru a-l mângâia și a face poze cu el. Însă evenimentul nu a fost destinat doar distracției, acesta având și rol educativ. Copiii au avut ocazia să învețe despre indicatoarele de circulație, despre traversarea corectă a străzii, având acces și în Laboratorul mobil al polițiștilor rutieri. Totodată, reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au venit pentru a discuta cu elevii despre pericolele la care se expun în cazul în care consumă substanțe interzise, despre cum se manifestă substanțele dacă sunt consumate, care sunt pedepsele pentru consumatori și traficanți, iar pentru cei curioși, care au peste 18 ani, au avut la dispoziție două perechi de ochelari speciali, care pot reproduce modul în care vede o persoană aflată sub influența drogurilor și a alcoolului. Un scop educativ au avut și reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, care le-au exemplificat copiilor riscurile la care se expun folosind rețelele de socializare sau chiar și jocurile online în care au contact cu persoane necunoscute. Aceștia le-au dat sfaturi și le-au recomandat să își protejeze identitatea și să nu vorbească sau să trimită poze cu ei necunoscuților, pentru a nu deveni o potențială pradă pentru traficanți.

”Vreau să mă fac polițist ca să trag cu pistolul”

La Ziua Poliției au participat copii și adolescenți de toate vârstele, cei mici fiind cei mai hotărâți să se facă polițiști când vor ajunge mari. Majoritatea băieților ne-au mărturisit că cel mai mult le-au plăcut armele și mașinile de poliție, în timp ce fetele au fost atrase de câinele polițist de la Poliția Criminalistică. Motivele pentru care cei mici doresc să fie polițiști sunt împărțite, argumentele fiind diferite. ”Vreau să mă fac polițist ca să trag cu pistolul”, ne-a mărturisit un băiat, în vârstă de 10 ani. ”Eu vreau să mă fac polițist ca să îi apăr pe cei buni de cei răi și să mă plimb cu mașina de poliție”, ne-a spus o fetiță, în vârstă de 8 ani. Și pentru că sunt atât de mulți doritori, polițiștii au pregătit un traseu aplicativ în sala de sport a Colegiului ”Costache Negri”, pe care copiii l-au încercat și de care au fost fascinați. Astfel, au avut ocazia să își testeze potențialul și să exerseze activități precum târârea manechinului, mersul târâș, săritura peste lada de gimnastică, dar și trasul cu arma. După traseu, copiii ne-au spus că a fost ușor și distractiv și că sunt gata să devină polițiști.

Deliciul publicului a fost reprezentația de karate, susținută de copiii îndrumați de Mihai Cristian Tâmpeanu, care au prezentat diverse tehnici de apărare și atac. Momentul plin de suspans a fost reprezentația cu foc susținută de cei mai experimentați, copiii fiind fascinați de abilitățile karatiștilor.

Citit 1841 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:15

2 comentarii

  • postat de Clanul prozatorilor
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 13:35
    37.160.205.***
    Dragi milițieni, i-ați invitat de ziua voastră la o paranghelie cu manele pe finantatorii vostri, frații cămătaru, duduienii, cordunenii? Nu de alta dar se vor supăra si nu o să vă mai puteți cumpăra bolizi de lux și case pe care să le treceți pe terți să nu vă caute anaful.
    0
    0
  • postat de Spagarel
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 06:07
    51.179.38.***
    Dar când se sărbătorește cumetrirea poliției cu infractorii? Pentru ziua poliției ar trebui să se inventeze un sfânt. De fapt chiar există, se cheamă sfântul șpagoveanu, protectorul infractorilor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.