Stoicii gălăţeni şi comandamentul politic de iarnă

Stoicii gălăţeni şi comandamentul politic de iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bilă Albă – Cetăţenilor oraşului care au rezistat stoic, săptămâna care a trecut, şi lipsei de apă potabilă dar şi lipsei apei calde dar şi lipsei căldurii în calorifere. Dacă la acestea adăugăm şi drumurile judeţene blocate de o săptămână, avem tabloul complet al patimilor pe care le-au suportat în ultimele şapte zile, cetăţenii judeţului Galaţi.

După ce în primele două zile ale săptămânii, mai bine de 70 la sută din Galaţi a rămas realmente pe uscat, fără apă potabilă şi apă caldă menajeră, autorităţile s-au dezmeticit şi au început să fie mai atente la problemele de la Priza Dunării. Cum aceleaşi probleme apar în fiecare iarnă geroasă, rămâne un mister de ce autorităţile nu au prevăzut că se va întâmpla aşa şi nu au adus, încă din week-end-ul trecut, barja care să stea ca o barieră pentru sloiuri. Un alt motiv pentru care gălăţenii merită lăudaţi este că au rezistat şi frigului din apartamente şi lipsei apei calde şi de această dată nu din cauza sloiurilor de pe Dunăre, ci din cauza avariei CET sau a parametrilor necorespunzători livraţi de societate. Şi nu în ultimul rând, gălăţenii merită toată lauda pentru că nu şi-au pierdut de tot răbdarea, aflând aproape în fiecare zi că aceleaşi drumuri judeţene sunt înzăpezite, de ai spune că nu există nici utilaje, nici firmă şi nici contract pe bani publici pentru deszăpezirea arterelor!  

Bilă Neagră – Isteţului care l-a convins pe senatorul Marius Necula să anunţe că pe timp de cod galben, la nivelul partidului s-a constituit un fel de comandament politic de iarnă, care să sară în ajutorul persoanelor aflate la ananghie, prin nămeţi. Spun asta, întrucât probabil că senatorul a anticipat valul de ironii de care va avea parte după anunţarea acestei măsuri, dar, în spiritul solidarităţii de partid,  probabil a acceptat să formuleze iniţiativa cu pricina. Acum, nu că ar fi ceva rău să vezi că maşinile înzăpezite sunt scoase din nămeţi cu utilaje inscripţionate cu „Om Bun” sau vopsite în portocaliu. Nu ar fi fost însă rău să le vedem şi în celelalte ierni grele, nu doar în aceasta, electorală. În plus, s-ar fi înţeles înfiinţarea unui astfel de comandament dincolo, în barca Opoziţiei, ca un fel de reacţie la neputinţa de a gestiona situaţiile de către instituţiile conduse de cei numiţi de Guvernul Boc! Dar să îţi faci un comitet suplimentar, de criză, sugerând că tocmai oamenii propriului Guvern nu sunt în stare să se descurce singuri, pare mai degrabă o ironie între colegii de partid!

Citit 9497 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2012 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.