Campanie VL / Cine ne păzeşte de firmele de pază?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

La sfârşitul săptămânii trecute o femeie îşi pierdea viaţa într-un accident de circulaţie produs pe Faleză. Ea a fost lovită din plin de o maşină a firmei Rosegur, în timp ce traversa strada regulamentar, pe zebră. Nefericitul accident a generat discuţii ample, cele mai multe legate de limitele legale în care funcţionează firmele de pază şi protecţie. Cine sunt oamenii care lucrează pentru aceste societăţi, sunt ei suficient de bine instruiţi? Cine coordonează aceste unităţi? Au toţi agenţii de pază abilităţile necesare pentru a fi angajaţi pe aceste posturi, pentru a purta arme şi pentru a conduce maşini de intervenţie? Cine îşi asumă răspunderea în cazul unor tragedii similare celei petrecute vineri: doar cel care conducea maşina, sau şi alţi reprezentanţi ai firmei?

Toate aceste societăţi au sloganuri în care spun că apără şi protejează. E importantă doar protecţia celor cu care au contracte, sau trebuie să ţină cont şi de siguranţa celorlalţi şi să acţioneze astfel încât să nu pună în pericol viaţa şi integritatea oamenilor?

Sunt doar câteva dintre întrebările cărora vom încerca să le găsim răspunsuri. În ediţiile următoare ale ziarului nostru vom trasa o schiţă a acestui peisaj destul de ermetic şi foarte puţin cunoscut până acum. Nu ne propunem să conturăm o anumită imagine pentru societăţile de pază şi nici să aruncăm o vină către cineva anume. Intenţia noastră deschisă este aceea de a propune dezbaterii acest subiect şi de a aduce în faţa opiniei publice o realitate care nu trebuie să fie ignorată.

Citit 2695 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.