Absurd de Galati - Ce facem de Serbările oraşului? Nu ştim!

Absurd de Galati - Ce facem de Serbările oraşului? Nu ştim!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, pe 20 noiembrie, Primăria făcuse deja public programul de distracţie pregătit pentru sărbătoarea oraşului * Suntem deja în 28 noiembrie şi Serbările oraşului au rămas învăluite în mister * Un mister pe care se vor cheltui 500.000 de euro de la bugetul local


Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori de-a dreptul le întreţin. Devansăm rubrica noastră obişnuită cu o zi pentru că se potriveşte de minune realităţii pe care o trăim. Numai mâine nu e vineri, 30 noiembrie, ziua patronului spiritual al municipiului Galaţi, Sfântul Apostol Andrei, când se dă startul tradiţionalelor serbări ale oraşului. Dar, surpriză! Tot programul de manifestări a rămas un mister.

Pe ce s-au dus 500.000 de euro?

Ştim că Programul Serbărilor Galaţiului a fost aprobat într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local. Tot ce am putut afla despre el, de la primarul Marius Stan, este că va fi plin de surprize, că ar trebui să-i bucure pe gălăţeni şi că toată organizarea a costat  500.000 de euro. Cheltuiţi pe ce?! Nu se ştie. Purtătorul de secrete, pardon, de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Mihai Costache, ne-a declarat că va face public programul atunci când îl va avea în forma lui finală. Primarul este în Germania, cum s-ar zice joacă în deplasare, deci - secret de stat! Nu se ştie cine şi unde va concerta sau măcar dacă va concerta! Nu se ştie dacă va fi sau nu întreruptă circulaţia în oraş pentru obişnuitele alegorii/parade şi mai ales unde, spre disperarea forţelor de ordine care ar trebui să dirijeze paranghelia şi să asigure fluidizarea traficului.

Habar nu se are dacă vor fi sau nu focuri de artificii! Nu se ştie nici măcar unde vor fi decernate Premiile municipiului Galaţi, deşi oamenii care vor primi aceste înalte distincţii ar cam trebui să ştie unde să vină să şi le ia. Dar măcar am scăpat de-o grijă: anul acesta nu va mai primi nimeni titlul de Cetăţean de Onoare al Galaţiului, o pauză oarecum binevenită având în vedere că în anii trecuţi se făceau cetăţeni de onoare "pe bandă".

Anul trecut, Primăria a făcut public programul manifestărilor încă de pe 20 noiembrie. Anul acesta nu se ştie nimic, ca şi cum Serbările Oraşului nu ar fi publice, plătite din banii noştri şi dedicate gălăţenilor, ci rezervate unei elite exclusiviste care străluceşte prin autosuficienţă şi dezinteres. Una peste alta, iluminatul festiv şi bradul cubist din Centrul oraşului nu ne inspiră prea mult optimism. S-ar putea să avem cele mai spectaculoase Serbări ale oraşului. Şi noi să nu ştim, pentru că nu ne-a spus nimeni…

Citit 3167 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.