Comă, de la tratament?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Ana Paraschiv susţine că a depus o sesizare la Colegiului Medicilor, după ce fiica ei de 10 ani, bolnavă de epilepsie, a intrat în comă, în urma schimbării tratamentului. Femeia bănuieşte că suferinţa fetei ei a fost cauzată de medicamentele prescrise de medicul specialist care o tratează.

Problemele ar fi început lunea trecută. După administrarea tratamentului, copila a fost somnolentă, susţine mama, pe  durata întregii zile.

A doua zi, marţi, s-a dus la şcoală, dar a adormit în timpul orelor. Chemată de cadrele didactice, mama a venit şi şi-a luat fiica acasă, unde aceasta şi-a continuat, netulburată, somnul.

A lăsat-o să doarmă, se pare, până miercuri seara, când a intrat în panică, văzând că fata ei nu se mai trezeşte. A luat-o în braţe şi a dus-o, cât a putut de repede, la spital. 

„Fata a fost adusă în comă superficială, care nu punea probleme. I s-a administrat o perfuzie pentru a o ajuta să  elimine medicamentul şi a stat o zi internată. Apoi, a fost externată, în stare bună.

Mama a spus iniţial că fata luase o doză prea mare de medicament. Totuşi, acest lucru nu s-a confirmat.

Medicamentul poate, însă, să provoace reacţii secundare, somnolenţa fiind una dintre ele”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sfântul Ioan” din Galaţi, dr. Florin Iordache.

„Cercetările sunt în curs. Dosarul a trecut de Biroul Executiv şi se află pe masa Comisiei de Jurisdicţie. Trebuie făcute o serie de expertize, dar deşi este prea devreme ca să ne putem pronunţa, se pare că nu e vorba despre o greşeală a vreunui medic”, a declarat preşedintele filialei gălăţene a Colegiului Medicilor, prof univ. dr. Dumitru Cristea.   

S-ar părea că pe mamă a deranjat-o mai degrabă faptul că medicul specialist (care nu lucrează în spital, ci într-un cabinet individual aflat în contract direct cu Casa de Asigurări) ar fi refuzat să vină şi să  constate starea fetiţei.

Vom reveni cu informaţii privitoare la acest caz, pe măsură ce ancheta Colegiului va releva noi amănunte.

Citit 1058 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.