Cu sau fără tramvai pe strada Mihai Bravu?

Cu sau fără tramvai pe strada Mihai Bravu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia tramvaiului pe strada Mihai Bravu - segmentul cuprins între străzile Gării şi Basarabiei – a fost subiectul unei aprige discuţii în Consiliul Local.

Consilierul local PD-L Viorel Trif a atras atenţia că pe strada Mihai Bravu, pe porţiunea Basarabiei-Gării, din cauza circulaţiei tramvaiului, este afectată structura de rezistenţă a clădirilor care fac parte din patrimoniul cultural. Consilierul a mai spus că, potrivit legii, strada Bravu este incompatibilă cu amplasarea liniilor de tramvai. Trif a cerut să se formeze o comisie care să stabilească nivelul costurilor tehnice şi economice pentru scoaterea liniei de tramvai.

„Din studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei de tramvai, rezultă că o sumă 836.000 de euro este  alocată pentru modernizarea străzii Mihai Bravu. Dacă s-ar renunţa la linia de tramvai costurile ar fi de numai 350.000 de euro”, a spus Trif.

Democrat-liberalul a susţinut că tramvaiul circulă pe acolo cu două – trei persoane, deci nu se justifică economic, dar ar putea fi reconfigurat traseul şi linia să continue pe podul de deasupra  viaductului, pe Basarabiei.

Ecologic şi european

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a fost însă de o altă părere. Vicele a spus că tramvaiul este ecologic şi european: „Şi aşa prin proiectul ISPA vom scoate linia de tramvai de pe Traian. Dacă scoatem toată linia de tramvai, pe lângă faptul că se pierde o cale ieftină de transport, apare o problemă socială: ce facem cu sutele de vatmani?”

„Pe Mihai Bravu, tramvaiul nu e problema de bază. Acolo, sub stradă sunt nişte hrube şi e mai uşor să le acoperim să facem subsolul decât să scoatem tramvaiul. Se va opri circulaţia tramvaiului pe acel segment stradal până la reparaţia străzii Mihai Bravu”.

Riveranii confirmă

Liberalul Teodor Gheorghe a confirmat situaţia invocată de Trif: „Locuiesc de 20 de ani acolo, ştiu câţi circulă cu tramvaiul - doi călători sunt cam mulţi, sincer! Nu ştiu dacă scoaterea tramvaiului e o soluţie pentru că e un mijloc de transport modern şi ecologic, dar nu pe infrastructura care se desfăşoară în acest moment. Absolut niciunul dintre vatmani nu circulă cu limitare de viteză, cum ar trebui, nimeni nu respectă sensul unic, e un praf de nedescris, toată lumea parchează aiurea. Primul lucru ar trebui să fie oprirea circulaţiei tramvaiului, apoi se ia o decizie”, a spus liberalul, semn că discuţia depăşise culoarea politică.

Discuţia a fost încheiată de către social-democratul Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii VA Urechia, care a confirmat că un studiu este absolut necesar, aducând ca argument faptul că lustra din biroul său vibrează tot timpul.

Dumneavoastră, stimaţi gălăţeni, ce părere aveţi: cu sau fără tramvai pe Mihai Bravu?

Citit 2056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.