UPDATE/ Tragedie la Oancea - Copil de zece luni ARS DE VIU într-un incendiu (FOTO)

UPDATE/ Tragedie la Oancea - Copil de zece luni ARS DE VIU într-un incendiu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Casa familiei Panait, construită din paiantă şi acoperită cu stuf, a fost distrusă în totalitate


Tragedie în localitatea Oancea. Un copil în vârstă de doar zece luni a murit carbonizat în casă după ce imobilul a fost cuprins de flăcări. Micuţul era acasă cu bunica şi cu alţi trei fraţi. Femeia, Elena Panait, se pregătea să intre în casă pentru a-l schimba pe micuţ. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Când am intrat, a izbucnit flacăra pe mine", ne-a spus Elena Panait.

Mama micuţului era plecată la vie, cu doi dintre copii. A aflat de tragedie prin intermediul unei vecine. "Aveam o femeie cu ziua şi pe ea a sunat-o cineva. Am auzit că a întrebat de o rudă, atunci am întrebat ce s-a întâmplat. Nu au vrut să îmi spună, mi-a spus doar să lăsam tot şi să ne ducem acasă. Tata a insistat şi atunci ne-a spus că ne-a luat casa foc. Eu cred că de la instalaţia electrică a luat foc. Săptămâna trecută am fost la Electrica şi ne-a spus că avem probleme la tablou şi trebuie schimbat. Noi abia mâine luăm banii şi abia atunci aş fi putut cumpăra alt tablou”, ne-a mărturisit Gherghina Panait, mama copilului decedat.

Femeia locuia în aceeaşi casă cu părinţii ei, pentru că nu avea propria locuinţă. Acesta a fost motivul pentru care cinci dintre copii ei, cu vârste cuprinse între un an şi opt luni şi 12 ani, au fost daţi în plasament bunicilor materni. Acum, trei adulţi şi cinci copii au rămas sub cerul liber, în prag de iarnă. Din casa lor, construită din paiantă şi acoperită cu stuf, nu a mai rămas absolut nimic.

Poliţiştii de frontieră, primii salvatori

Casa distrusă de flăcări se află în apropiere de Vama Oancea. Primii care au văzut flăcările au fost chiar angajaţii instituţiei, care au sărit în ajutorul familiei Panait. „Trei comisari şefi de la Vama Oancea au reuşit să deblocheze un hidrant stradal şi să realizeze prima linie de furtun pentru a lichida incendiul”, ne-a declarat Gabriel Rânghianu, reprezentantul ISU Galaţi.

La scurt timp, la faţa locului au ajuns şi pompierii de la subunitatea ISU din Târgu Bujor, pentru că autospeciala din comuna Oancea era stricată. „Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, la o locuinţă cu opt camere, construită din chirpici şi învelită cu stuf. Acoperişul din lemn şi stuf a favorizat propagarea incendiului. Ce este mai grav este faptul că în locuinţa incendiată se află un copil de zece luni, care, din păcate, a decedat. Ceilalţi copii au fost salvaţi. Deocamdată facem cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului, nu ne putem pronunţa încă, pentru că trebuie să cercetăm foarte atent, mai ales că a avut loc şi o explozie a unei butelii aflate în imobil”, a completat Gabriel Rânghianu.

Speranţa moare ultima

Rămaşi pe drumuri, membrii familiei Panait au primit ajutor de la mai mulţi săteni, care le-au adus haine. „Bărbatul său era un nebun, a plecat şi i-a lăsat. Am auzit că este arestat. Nu ştiu ce o să facem acum, că bani nu avem. Mi-am vândut apartamentul în Galaţi şi am venit aici. Ne-a distrus tot, frigider, maşină de spălat, aragaz nou. Nu mai avem nimic. Cu ce să facem altă casă?”, ni s-a plâns Florea Panait, bunicul copiilor.

Împietrită de durere, Elena Panait mai are încă puterea să spere că până la venirea iernii va face o locuinţă nouă, unde să stea cu nepoţii, soţul şi fiica sa.

Foto Marius Negri


10,46: Incendiu puternic la Oancea, luni dimineaţă. Pompierii au ajuns de urgenţă la faţa locului, dar în timpul intervenţiei, se pare că o butelie de gaz a explodat. În urma deflagraţiei, un copil de 10 luni, care încă se afla în casă, şi-a pierdut viaţa. 

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4540 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.