APEL UMANITAR/ "Alergăm şi îi oferim o speranţă lui Matei!"

APEL UMANITAR/ "Alergăm şi îi oferim o speranţă lui Matei!"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Matei a apărut în familia Anei şi a lui Alexandru Teodor din Iaşi, acum şapte luni. Din nefericire, după două zile de la naştere, părinţii au aflat că micuţul nu aude, pentru că suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă. Mama micuţului a bătut la multe uşi, în speranţa că va primi ajutor pentru operaţia micuţului.

"Suma de 25.000 de euro ne este oferită de Casa de Asigurări pentru Sănătate, însă banii aceştia sunt suficienţi pentru un sigur implant. Matei, însă, are nevoie de două implanturi, altfel nu va putea vorbi când va creşte. Prin intermediul Fundaţiei „Salvează o Inimă”, am organizat, timp de o lună, o campanie, în care se puteau expedia SMS-uri, cu un tarif de doi euro. Am colectat suma de 15.000 de euro, iar puţin peste 1.000 de euro am primit de la prieteni şi rude. Dacă reuşim să facem rost de încă 6.000 mii de euro până la sfârşitul lunii noiembrie, vom putea beneficia şi de al doilea implant, cu 24-25.000 de euro. Din păcate, nu putem face rost singuri de această sumă", ne-a povestit Ana Teodor, mama lui Matei.

La Galaţi, o ultimă speranţă

Despre cazul lui Matei s-a auzit şi la Dunăre, datorită lui Cristi Onofrei, gălăţeanul care organizează adesea crosuri cu scop caritabil. "Am descoperit povestea lui Matei când se desfăşura campania cu SMS-uri. Atunci am luat legătura cu părinţii micuţului, care m-au impresionat. Chiar dacă ei sunt din Iaşi, am considerat că pot să-i ajut de la Galaţi, în speranţa că se vor organiza şi în alte colţuri ale ţării evenimente caritabile pentru Matei, până la sfârşitul lunii noiembrie. Astfel, duminică, 25 octombrie, de la ora 9,00, în Grădina Publică din Galaţi, "Alergăm şi îi oferim o speranţă lui Matei!". Într-un ritm pe care fiecare îl preferă, vom face zece ture în Grădina Publică. La locul desfăşurării evenimentului, într-o urnă special amenajată, gălăţenii vor putea dona orice sumă doresc, iar la sfârşit le vom înmâna şi diplome tuturor suporterilor şi alergătorilor. Vrem să-i oferim lui Matei speranţa unei copilării normale", a declarat Cristi Onofrei.

La evenimentul de duminică va ajunge şi Ana Teodor, alături de Matei, micuţul care vrea să aibă o copilărie fericită.

Citit 1498 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.