De cine se teme Guvernul?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul PNL Victor Paul Dobre avertizează că actuala guvernare urmăreşte îngheţarea pensiilor la nivelul actual *

Asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei, dorită de primul ministru Emil Boc, tinde să devină punctul culminant al Coaliţiei PSD-PD-L. Chiar premierul a declarat că în acest fel va verifica voinţa politică a coaliţiei şi susţinerea parlamentului pentru realizarea reformei în aceste domenii. Deputatul PNL Victor Paul Dobre s-a declarat îngrijorat de intenţia premierului.

„Intenţia dlui premier de a promova în Parlament, prin asumare, legile educaţiei, Codurile, salarizarea unică, pensiile… despre ce democraţie vorbim? O democraţie în care, în şase luni, Guvernul Boc a dat mai multe ordonanţe decât Guvernul Tăriceanul în patru ani, o democraţie în care singura instituţie care face legi a rămas Guverul? Nici majoritatea de 73 la sută din Parlament nu îi dă certitudine Guvernului. Le e frică de Parlament când au o asemenea majoritate? E halucinant!”, a declarat Dobre.

Veşti proaste

Liberalul avertizează că schimbarea metodei de calcul a punctului de pensie în funcţie de inflaţie şi nu de salariul mediu pe economie, va însemna o limitare drastică a creşterii pensiei în perioada următoare.

„Până acum, punctul de pensie se raporta la salariul mediu pe economie. Acum se discută despre indexarea pensiilor cu inflaţia. Mesajul este foarte clar, să-şi ia adio oamenii de la creşteri substanţiale de pensii, în condiţiile în care inflaţia va fi mai mică decât cea prevăzută. Practic se urmăreşte îngheţarea pensiilor la nivelul actual”, a spus Dobre.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.