ALEGERI PREZIDENȚIALE în Franța. UPDATE.

ALEGERI PREZIDENȚIALE în Franța. UPDATE.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE, luni, 8 mai | Emmanuel Macron a câştigat scrutinul prezidenţial desfășurat duminică, 7 mai, în Franța şi va fi noul preşedinte, a relatat mediafax.ro. Emmanuel Macron, în vârstă de 39 de ani, devine astfel al optulea preşedinte al celei de-a V-a Republici Franceze.

În Franţa, duminică, 23 aprilie, au loc alegeri prezidenţiale - poate cele mai importante din ultimele decenii din Hexagon, din cauza mizei și a contextului internațional. Francezii nu aleg doar un preşedinte, ci drumul pe care vor merge ţara lor şi Uniunea Europeană în viitor. Ei trebuie să-l aleagă pe viitorul şef al statului, care îi va urma lui Francois Hollande la Palatul Elysee cel puţin pentru următorii 5 ani. CLICK AICI pentru a afla detalii privind PREZENȚA LA URNE

11 candidaţi se află în cursa pentru Palatul Elysee.

47 de milioane de alegători au fost aşteptaţi la urne.

UPDATE. Marine Le Pen, candidata care dă fiori Bruxelles-ului | Uniunea Europeană priveşte cu teamă către Franţa. Şi este îndreptăţită s-o facă, fiindcă liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, ar putea provoca al doilea mare şoc politic după Brexit. Extremista de dreapta are toate şansele să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar dacă va câştiga scrutinul, continentul s-ar putea trezi în faţa unui coşmar. Le Pen a promis că va scoate Franţa din Uniunea Europeană şi că va lua măsuri dure împotriva imigranţilor. La acestea se adaugă şi prietenia pe care i-o poartă lui Vladimir Putin, motiv în plus pentru ca alegerile din Hexagon să fie urmărite cu deosebită atenţie în cancelariile europene dar şi din afara bătrânului continent, a relatat digi24.ro.

UPDATE. Emmanuel Macron și Marine Le Pen sunt candidații care vor merge în turul II | Emmanuel Macron (centru) - cu 24 la sură din voturi şi Marine Le Pen (extrema dreaptă) - cu 22 la sură sunt candidaţii care vor merge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, arată un sondaj realizat duminică, la ieşirea de la urne, dat publicităţii de televiziunea belgiană RTBF.

În imagine, Marine Le Pen și Emmanuel Macron

Francois Fillon (candidatul dreptei) este pe locul al treilea, cu 20,5%, iar Jean-Luc Mélenchon (extrema stângă) pe locul al patrulea, cu 18% din voturi. Presa din Franţa nu are voie să prezinte exit-poll-uri până la închiderea urnelor, a relatat hotnews.ro. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: digi24.ro

Citit 2115 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.