Un ţepar a făcut două victime din spatele gratiilor. Peste 10.000 de lei, făcuţi din METODA ACCIDENTUL

Un ţepar a făcut două victime din spatele gratiilor. Peste 10.000 de lei, făcuţi din METODA ACCIDENTUL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două gălăţence au plătit bani grei în urma unor apeluri telefonice, prin care erau anunţate că trebuie să îşi ajute financiar rude implicate în accidente grave, la mare distanţă de casă. La celălalt capăt al firului era nu un medic sau un poliţist, ci un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi.

Faptele reclamate şi dovedite de poliţiştii gălăţeni, pe masa cărora au ajuns două plângeri din partea unor femei trecute de 60 de ani, s-au petrecut în luna noiembrie a anului trecut, după acelaşi scenariu. Victimele, una de 61 şi cealaltă de 62 de ani, au fost sunate de o persoană care s-a recomandat a fi, în primul caz medic, iar în al doilea poliţist şi care le-a cerut bani necesari pentru transportul şi asistenţa medicală în cazul unor membri ai familiilor lor, implicaţi în accidente rutiere petrecute la Bucureşti. Speriate, femeile au căzut în plasă şi au acceptat să plătească, în total, peste 11.000 de lei, bani pe care i-au înmânat unui bărbat trimis de persoana cu care vorbiseră la telefon. Abia după ce au dat banii, victimele au realizat că au fost păcălite şi au mers la poliţie, abia după şase luni oamenii legii reuşind să ajungă la principalii suspecţi.

Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, în urma unui complex de măsuri informativ - operative şi de cercetare penală, au identificat două persoane, una având domiciliul în municipiul Galaţi, iar cealaltă fiind încarcerată în Penitenciarul Galaţi, bănuite că ar fi săvârşit două înşelăciuni prin metoda "Accidentul". Prejudiciul total se ridică la 11.500 lei, fără a fi recuperat", precizează subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi au fost reţinuţi, fiind ulteriori puşi sub control judiciar sub acuzaţia de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

La accident, nu se plăteşte înainte!

Este avertismentul pe care ni-l adresează poliţiştii, care de fiecare dată sunt puşi în faţa unor explicaţii de genul "am crezut că e nevoie de bani şi am dat fără să mai mai gândesc". În consecinţă, nimeni nu poate cere bani în cazul unui accident real, nici pentru acoperirea pagubelor materiale, nici pentru spitalizare sau pentru rezolvarea problemei la poliţie.

"Singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. De asemenea, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru", adaugă reprezentantul IPJ Galaţi.

Citit 3405 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.