Distracţie pentru toate gusturile în minivacanţa de Ziua Marinei. Programul complet al manifestărilor

Distracţie pentru toate gusturile în minivacanţa de Ziua Marinei. Programul complet al manifestărilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Spectacole pentru copii, concursuri de pescuit şi de vâslit, prezentarea navelor de luptă ale Flotilei “Mihail Kogălniceanu”, jocuri marinăreşti, face-painting şi baloane modelabile, un concert cu vedete de top – Andreea Antonescu, What's Up şi Inna - şi un spectaculos foc de artificii, sunt manifestările pregătite de autorităţi de Ziua Marinei 2017. Iată programul complet al fiecărei zile de distracţie, aşa cum ne-a fost .

12 august – „Scufiţa Roşie”

Sâmbătă, 12 august, pe cei mai mici gălăţeni îi aşteaptă “Scufiţa Roşie”, în Parcul Rizer. Întâlnirea este programată la ora 11,00, iar cei care vor da viaţă personajelor de poveste sunt actorii păpuşari ai Teatrul Dramatic “Fani Tardini”.

13 august – „Fir întins” şi nave de luptă

Duminică, pe 13 august, adulţii şi copii pasionaţii de pescuit sunt aşteptaţi la Festivalul „Fir Întins”, în intervalul orar 7,00 – 10,00, pe Faleza Inferioară a Dunării. Aşa cum v-am informat deja, vor fi premiate cu diplome şi echipamente sau accesorii de pescuit locurile 1, 2, 3 şi cea mai mare captură.

Tot în zona de desfăşurare a concursului de pescuit vor fi amenajate standuri expoziţionale cu bărci, echipamente, exponate, unelte şi accesorii de pescuit pentru agrement.

Tot duminică, pe 13 august, Flotila “Mihail Kogălniceanu” vă invită pe Faleza Inferioară a Dunării (“Elice”), între orele 9,00 – 13,00 la “Ziua Porţilor Deschise”: o prezentare a navelor de luptă. „Cu această ocazie trei nave militare Monitorul 46 – ”Ion C. Brătianu”,  Vedeta blindată 178 – ”Smârdan” şi Vedeta fluvială 159 vor putea fi vizitate începând cu ora 9,00, iar începând cu ora 10,00 are loc ridicarea pavilionului. Vor fi prezentate tehnicile şi echipamentele din dotare, filme cu activităţile desfăşurate de forţele fluviale şi va avea loc expoziţia de navomodele şi obiecte marinăreşti.

Toţi cei interesaţi de o carieră în acest domeniu vor putea participa la prezentarea ofertei educaţionale aparţinând instituţiilor de învăţământ din Forţele Navale”, transmite, într-un comunicat de presă, Primăria Galaţi.

15 august: concursuri şi concerte

Pe 15 august, gălăţenii sunt invitaţi la tradiţionala cursă de canotcă 10+ 1 ”România naturală văzută din barcă”. Înscrierea se va putea face în intervalul 9,30 – 11,00, pe Faleza Inferioară a Dunării în dreptul Hotelului Vega. Până la ora 12,00 concurenţii se vor acomoda cu ambarcaţiunile, putând asista şi la o demonstraţie de vâslit a campionului Ivan Patzaichin. Între orele 12,30 – 14,30 se va desfăşura concursul de canotcă 10 + 1, pe traseul de concurs cuprins între Restaurant ”Libertatea” şi pontonul Hotelului Vega, apoi, până la ora 15,00 va avea loc festivitatea de premiere.

Conform Primăriei, partea oficială a sărbătorii se va desfăşura în intervalul 16.45 – 18.00 şi va cuprinde: alinierea gărzii, intonarea imnului şi ridicarea drapelului, ceremonialul religios, defilarea gărzii de onoare, lansarea "Ancorei de flori", iar între orele 18.00 – 18.30      parada nave militare şi civile, dar şi exerciţii din amonte în aval.

Tot pe 15 august, la ora 18,00, pe scena care va fi amplasată în dreptul parcului Viva, va începe spectacolul de „Ziua Marinei 2017”, cu un moment deosebit de emoţionant: “Ave Maria” - în interpretarea tenorului Răzvan Săraru. În următoarele 45 de minute copii sunt invitaţi pe „Corabia Poveştilor” un program muzical care le este dedicat şi din care nu lipsesc personaje celebre din poveşti, piese muzicale şi coregrafii. Urmează, apoi coregrafii marinăreşti şi dansuri irlandeze cu trupa „The Sky”, apoi, de la 19,35, pentru următoarele 45 de minute, scena îi va aparţine artistei gălăţence Andreea Antonescu. După un alt program de coregrafii marinăreşti cu trupa „The Sky”, începe, de la ora 20,35 - Supermix “Cien por Cien Latino”. Şi asta e doar încălzirea pentru că, de la ora 21,00 gălăţenii vor avea parte de un concert What's Up. Iar de la ora 21,50, Inna va încinge atmosfera la malul Dunării! Şi după o oră de cântat şi dansat cu vedeta, cerul nopţii şi luciul Dunării se vor umple de lumina focurilor de artificii. Spectacolul pirotehnic va începe la ora 22,50 şi va dura zece minute.

Surprize pentru toţi

Potrivit organizatorilor, în paralel cu desfăşurarea artistică de pe scenă, vor avea loc manifestări, animaţii şi concursuri pentru copii, tineret şi adulţi. Astfel, în intervalul orar 17,30 – 18,00 vor avea loc concursuri şi jocuri marinăreşti (destinate în principal copiilor şi tinerilor)!

Între orele 18,00 – 19,00 cei mici sunt invitaţi pe un „şantier naval”: construcţie de bărcuţe din hârtie şi lansarea lor în piscinuţe gonflabile.

Şi, să nu uităm, vor fi organizate ateliere de creaţie pentru copii – modelaj baloane şi face-painting – cu trei personaje piraţi.

Şi ce e mai important abia acum urmează: pe toată durata manifestărilor se vor distribui participanţilor steguleţe, baloane, tricouri, şepci inscripţionate cu logo-ul Galaţiului şi Ziua Marinei, precum şi îngheţată!

(P)

Citit 9456 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 11:39