ZIUA POMPIERILOR | Avansări în grad şi exerciţii demonstrative

ZIUA POMPIERILOR | Avansări în grad şi exerciţii demonstrative
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ca în fiecare an, ziua de 13 septembrie este dedicată pompierilor din întreaga ţară. Şi anul acesta, când s-au împlinit 169 de ani de la ”Bătălia din Dealul Spirii”, salvatorii militari au participat la diferite activităţi dedicate zilei lor. La Galaţi, încă de la ora 9,00, zeci de prichindei au invadat curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a vedea tehnica de intervenţie, dar şi o expoziţie de fotografie cu aspecte din misiunile pompierilor gălăţeni. De asemenea, vizitatorii au putut asista şi la un exerciţiu demonstrativ. De la ora 11,00, a avut loc un ceremonial militar şi religios, urmat de discursuri susţinute de oficialii invitaţi la eveniment.

La finalul ceremonialului, au avut loc şi avansări în grad, iar mai mulţi pompieri care s-au evidenţiat prin activitatea lor au primit diplome de merit din partea conducerii unităţii.

Activităţile dedicate Zilei pompierilor vor continua şi în zilele următoare. Astfel, pe 15 septembrie va avea loc o slujbă în memoria eroilor căzuţi la datorie, la Catedrala Arhiepiscopală Galaţi, iar apoi va fi un nou ceremonial militar şi religios la mormântul Eroilor Pompieri din Cimitirul Eternitatea, unde vor fi depuse şi coroane de flori.

Citit 2099 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.