Guvernul Tudose trece primul test politic. MOȚIUNEA de cenzură a picat

Guvernul Tudose trece primul test politic. MOȚIUNEA de cenzură a picat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Moţiunea de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost supusă dezbaterii şi votului plenului reunit al celor două Camere, joi, 23 noiembrie, de la ora 11,00.

Opoziţia a solicitat retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură. Liberalii au organizat simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii.

Moţiunea dezbătută joi în Parlament a avut însă puţine şanse să treacă, în condiţiile în care UDMR a anunţat că se abţine, rămânând să fie votată de aleşii PNL, USR şi PMP.

Astfel, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat, aceasta nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit datelor oficiale, ”pentru” moţiune au votat 159 de aleşi, iar trei au respins-o. 23 s-au abţinut. CLICK AICI pentru mai multe detalii

Pentru a fi demis guvernul ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi ”pentru”.

Sursa foto: mediafax.ro

 

 

Citit 2489 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.