UPDATE | Ultimele aplauze pentru STELA POPESCU
Foto: adevarul.ro

UPDATE | Ultimele aplauze pentru STELA POPESCU
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Stela Popescu a fost o actriţă română de teatru, film şi televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. Doamna Teatrului de Revistă a reuşit să se menţină în topul celor mai iubiţi actori ai scenei româneşti timp de bine de jumătate de veac. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, ea a jucat în peste 30 de filme şi în sute de piese de teatru, ca actriţă de revistă şi de comedie.

"Viaţa este scurtă şi superbă şi e mare păcat să nu o apreciezi şi să nu încerci să o trăieşti cât mai frumos", Stela Popescu - artistă.


UPDATE | Stela Popescu a fost înmormântată, cu onoruri militare, duminică, 26 noiembrie, în Cimitirul Cernica.

Îndrăgita actriţă Stela Popescu a fost înmormântată, ieri, cu onoruri militare, la Cimitirul Cernica din Capitală, sute de persoane conducând-o pe artistă pe ultimul drum. Momentul când trupul Stelei Popescu a fost coborât în groapă a fost marcat cu mai multe salve de către soldaţi din Garda de Onoare.

Vineri şi sâmbătă, trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, din Bucureşti, unde, de asemenea, sute de oameni (colegi, prieteni, dar şi admiratori) i-au adus un ultim omagiu. Cei care au dorit să îşi ia rămas bun de la Stela Popescu au umplut foaierul teatrului cu flori şi zeci de coroane şi au aprins candele. Şi Casa Regală a României, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au trimis coroane de flori la Teatrul „Constantin Tănase”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu a fost depus, duminică, la ora 11,00, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din incinta Mănăstirii Cernica. Cortegiul funerar a fost aşteptat cu aplauze de sutele de oameni prezenţi la înmormântarea actriţei.

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever.


UPDATE. Unde și când va fi înmormântată STELA POPESCU | Actriţa Stela Popescu va fi înmormântată duminică, 26 noiembrie, la cimitirul din Cernica, a spus, joi seară, 23 noiembrie, actorul Alexandru Arşinel.

Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi depus vineri, în jurul orei prânzului, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Capela Cernica, potrivit reprezentanţilor instituţiei teatrale. Stela Popescu va fi înmormântată la Mânăstirea Cernica lângă soţul ei, Mihai Maximilian. Sursa digi24.ro


S-a stins din viață STELA POPESCU | S-a stins din viață Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute și iubite actriţe ale României. Artista, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită moartă joi după-amiază, 23 noiembrie 2017, a relatat presa centrală. Stingerea din viață a artistei a fost confirmată de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, conform mediafax.ro. Sursa a adăugat că Stela Popescu fost găsită decedată în locuința sa din Capitală, de către un membru al familiei.

Potrivit adevarul.ro, echipajul SMURD ajuns la faţa locului n-a putut decât să constate decesul. ”Un echipaj al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15,50, şi a găsit-o fără semne vitale“, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. ”În momentul în care am ajuns, era decedată de mai multe ore”, a completat medicul.

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat "intelectual", deci "duşman de clasă", a fost deportat în Siberia, iar mama şi fiica s-au refugiat la Braşov.

În 1953, Stela Popescu a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă "Maxim Gorki", la care a renunţat după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956, a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel a continuat să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, a fost repartizată la Teatrul din Braşov, unde a susţinut şi 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului". Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia "Nihil Sine Deo". Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că "dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani".

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

 

Citit 12195 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.