Cele mai bune sfaturi pentru SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ

Cele mai bune sfaturi pentru SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă suntem martori sau victime ale unei infracţiuni, cea mai bună şi recomandată metodă de reacţie rapidă este să sunăm la 112. De dorit este însă să nu ajungem în astfel de ipostaze, lucru posibil dacă respectăm o serie de recomandări pe care poliţiştii gălăţeni le fac pentru minivacanţa de 1 Decembrie.

Pentru mulţi gălăţeni, zilele libere din acest sfârşit de săptămâne implică plecatul de acasă şi respectiv din localitate. Fie că e vorba de deplasări mai lungi sau mai scurte, atât ca distanţă cât şi ca timp, este bine să avem în permanenţă grijă de bunurile noastre, de la cele aflate în buzunare, la cele lăsate în locuinţă sau în maşinile personale. Unele dintre locaţiile preferate de hoţi pentru a lovi repede şi a-şi face pierdute urmele sunt pieţele şi supermarketurile. Aşadar, când sunteţi la cumprături este bine să:

- Adoptaţi un comportament rezervat, încercând să nu afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile);

- Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice;

- În marile centre comerciale, nu vă lăsaţi poşeta/borseta în coşul de cumpărături;

- Ţineţi cont de faptul că buzunarul de la spate al pantalonilor este extrem de vulnerabil, în special la urcarea şi coborârea în/din mijloacele de transport;

- Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare;

Dacă plecaţi de acasă, lăsaţi-vă locuinţa în siguranţă. Puteţi face asta numai dacă:

- Limitaţi cercul  persoanelor care cunosc despre plecarea dvs. de la domiciliu şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă;

- Închideţi toate ferestrele;

- Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă;

- Nu cumpărați diverse produse de la comercianţi ambulanţi şi mai ales nu invitaţi aceste persoane în casă;

- Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi "fericiţii" câştigători ai unor concursuri la care nu aţi  participat.

În drum spre destinaţia de vacanţă sau la întoarcere, conduceţi cu prudenţă, mai ales dacă traficul este aglomerat. Pentru a evita evenimentele neplăcute:

- Nu plecaţi la drum dacă sunteţi obosiţi sau dacă aţi consumat băuturi alcoolice;

- Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi nu vă fixaţi un timp-ţintă, ci propuneţi-vă să ajungeţi la destinaţie în siguranţă.

Citit 2110 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.