Raportează comentariu

Ieri,la orele 16, incercam sa ma indrept catre of.postal din micro 17; spun ``incercam``pentru ca singura mea grija,aflandu-ma pe trotuar,era sa pot ramane ``in picioare``,traversand -pas-cu-pas-mormane de zapada,apa murdara -pana la glezna -a carei adancime nu o puteam banui,cararui inghetate,binenteles ,de latimea pasului de om,doi pasi pe carosabil ...si de la capat ; a sarit catre mine un caine(iesit din boschetele inghetate,probabil) si,intr-o secunda,a aparut inca unul!
De care anume judecata trebuia sa dau dovada,instinctiv am pasit cu piciorul stang in plina strada! E traseu de maxi-taxi si masina care venea din spatele meu mi-a sters bratul,la propriu! Soferul a actionat din instinctul meseriei,claxonand nebuneste,cainele sarea catre mine...tot din instinct(!), iar pe mine m-a parasit judecata pentru cateva secunde! Din fata,a venit un domn si m-a tras de bratul drept ...peste un morman de zapada...si a alungat cainii!
Sunt un om civilizat,educat,care isi cunoaste si respecta locul si rostul de cetatean al acestui oras...si cu obligatiile banesti(fata de stat)platite la zi!
Ce ar trebui sa fac?
Sa deszapezesc strazile? Sa curat canalizarile stradale? Sa port ceva de mancare in buzunar,permanent,pentru a putea fi ``atenta`` fata de cainii-fara-stapan,castigandu-le bunavointa? Sa urmez un curs care sa ma invete cum sa ma port cu animalele de pe maidan...in asa fel incat ele sa aiba viata linistita?