Raportează comentariu

1. In general, stiu ca mentenanta unor masini vechi e mai scumpa decat a unora noi. Atunci, de ce nu s-au cumparat modele de autobuze existente deja in parcul auto, pentru a obtine reduceri la consumabile si piese de schimb?
2. In general, masinile vechi polueaza si consuma mai mult. Atunci de ce se mai accepta astfel de achizitii, avand in vedere ca statul a introdus tot felul de taxe pentru privati pentru a descuraja poluarea? Mai ales in mediul urban!
3. Daca tot se cumpara autobuze, de ce nu se investeste in infrastructura mai intai, pentru a putea folosi cat mai mult noile autobuze.

Pentru eficientizare, ar trebui introdus mai intai un sistem pe baza de cartela/card/NFC pentru plata calatoriilor care sa inlocuiasca actualul sistem cu bilete cu autotaxare si un sistem digital de management si monitorizare al flotei, care ar elimina pierderile.
Dupa aia, trebuia stabilita strategia de transport in comun pe 20 ani si abia la urma trebuiau cumparate autobuze (cat mai nepoluante si noi, zic eu).