Raportează comentariu

Asa cum spunea dna Mariana Constandache,realizatorul acestui articol,Ana Maria Tudor are un diagnostic foarte greu de inteles.O sa atasam o nota explicativa despre diagnostic,la care aici in tara nu am primit garantii de reusita,ba din contra vorbim despre :a) paralizie totala ptr totdeauna cu grave probleme cardiace sau b) deces.Nota explicativa: ''Diastematomielia este o afectiune congenitala rara la nivel vertebral caracterizata prin divizarea maduvei spinarii sau a cozii de cal in doua parti distincte.
Diastematomielia poate cauza un deficit neurologic in extremitatile inferioare.
Majoritatea pacientilor prezinta o anomalie cutanata ce serveste drept cheie importanta pentru diagnostic.Aceasta poate fi o pata cu par, o gropita, o tumoare subcutanata grasa, un nigel pigmentat sau un hemangiom. Asocierea cu un sinus dermal este rara dar importanta.
Frecvent diastematomielia se asociaza cu alte afectiuni ale coloanei (ex . scolioza ) .Astfel ,este important ca pacientii sa se afle permanent sub supravegherea medicului specialist pentru a putea interveni in cazul complicatiilor''.