Raportează comentariu

domnule Buhociu,
va sfatuiesc in calitate locuitor al Galatiului din vremea in care se construia noua fata a Falezei Dunarii sa incercati sa verificati Planul Urbanistic Zonal pentru zona Tiglina 1 - Faleza Dunarii, inclusiv avizele necesare aferente constructiilor megalitice de pe versantul Falezei Dunarii cuprins intre Complexul Francezi si Parc VIVA (Hotel VIVA 2, sirul de condominuri P+9E). Aceste constructii fusesera proiectate in PUZ-ul prezentat la timpul anilor 1998 - 2000 sub forma unor condominuri de P+2E si erau destinate la momentul construirii lor personalului de deservire a SIDEX SA Galati.
Mai mult, proiectul respectiv dainuieste din vremea anilor 1972-1975 cand se dorea construirea cartierului de blocuri P+10E pe Faleza superioara, iar in urma studiilor geologice prestate de catre o echipa de experti occidentali, norvegieni si danezi, chemati special pentru analiza oportunitatii construirii respectivelor condominuri, s-a stabilit ca zona este slaba din punct de vedere al rezistentei (s-a folosit termenul "curge pamantul catre Dunare") si s-a stramutat PUZul in zona actuala ADA MARINESCU, sub numele de Micro 18.
Daca eram in locul autoritatilor locale, zona Faleizei Superioare a Dunarii o imbracam intr-o salba de restaurante, cazinouri, mini-hoteluri, vile cochete si dezvoltam o zona de agrement pe Faleza inferioara, concomintent cu realizarea re-indiguirii pe intreaga lungime a Falezei, de la gura Siretului pana la OIL-Terminal.
Planul orizontal al falezei inferioare de la Aleea Falezei pana langa inceputul versantului poate fi oricand amenajat pentru turismul de weekend, zona avand un potential fantastic pentru asigurarea zonelor de sport in aer liber, de la ciclism la baschet 3/3 si fotbal pe mini-terenuri de sport si parculete pentru copii cu tot felul de tobogane.
Cat despre agrement in acel parc aqvatic de care se cramponeaza autoritatile de mai bine de 7 ani, acesta se poate realiza prin dezvoltarea de programe cu finantare nerambursabila de la UE pe axele prioritare privind finantarea lucrarilor de interes public si edilitar din cadrul POR 2014-2020.
Amenajarea bdul Brailei, Potcoava, Zona dintre P-uri si Biserica Greco-catolica, Ultimul Leu, Parcarea aferenta Salii Polivalente si Stadionului Dunarea sunt lucrari edilitare care vorba Dumneavoastra, nu suscita investitii majore prin programe operationale sau sectoriale, putandu-se realiza in regie proprie.
Si mai exista o problema foarte stringenta pentru locuitorii Cartierului Dunarea care se deplaseaza de la serviciu catre casa sau invers. Pare o necesitate vitala intocmirea unui studiu de fezabilitate care sa cocluzioneze cum se poate evita strangularea la orele de varf a zonei cuprinse intre Complexul Francezi si Inel rocada din zona Salii Siderurgistul, unde cred ca un pod suspendat ce ar lega Faleza Dunarii, din zona Trecere Bac, de drumul de acces spre Politia de frontiera din Micro 21, ar da valoare imensa zonei respective.
Sunt mult prea multe de facut domnule Arhitect Sef Buhociu, pentru a ne impiedica de lucruri marunte.
Fara dorinta de a face si fara curajul de a asuma lucrari edilitare importante, Galatiul nostru va deveni o "relicva a epocii de aur"