Raportează comentariu

Pana la Oslo sau Sidney, poate ar fi bine sa ne trezim si sa ne curatam ruinele de prin curte: Mehid, complex Francezi, Palatul Simion Gheorghiu, str. Balcescu etc.
In urma studiilor efectuate prin anii '70 de specialisti din tarile capitaliste, s-a concluzionat ca regimul maxim de inaltime pentru constructiile ce vor fi edificate pe Faleza Superioara sa fie P+2E.
Ulterior, lingaii de partid, au tratat cu sictir experienta unor specialisti, care au argumentat tehnic ca faleza nu suporta constructii megalomanice.
Interesanta este relatarea maestrului Cosovliu: "eu blocuri pot să fac, dar nu mă pricep să stabilizez Faleza. La cutremur, creşte presiunea apei în pori, se diminuează cam de zece ori şi coeziunea şi unghiul de frecare internă la loess şi se produce prăbuşirea. Şi am reactualizat studiul de stabilitate, în laboratoarele IPTANA Bucureşti. „Dar case?” Case putem face, dar pe piloţi de beton armat de 16 metri adâncime. „Păi da´ costă coloanele mai mult decât casa!” Păi, dacă ţi-a venit pe chelie să faci bloc acolo, plăteşte! E iraţional, e nebunie!” (https://www.viata-libera.ro/societate/39738-galati-viata-libera-razboiul-inginerului-cosovliu-constructiile-pe-faleza-o-ruleta-ruseasca).