Fiu sau tâlhar?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi-a legat tatăl cu un cablu ca să-l convingă să „coopereze” *

Pentru V. B., om de 60 de ani, o zi de miercuri nenorocită – 6 octombrie. Se afla în locuinţa sa din Corni, singur. Nevasta, la Galaţi. Neplăcerile datorate stării de sănătate personală, aceleaşi de câteva luni. Le face faţă cu stoicism. În miercurea menţionată, după ora prânzului, i-a bătut fiul la uşă, T. B., în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în municipiul Galaţi.

„Am venit să te văd, tată, i-a spus străduindu-se să pară cumsecade, şi să-ţi cer să-mi dai nişte bani. Să nu-mi spui că nu ai!”. Nu este căsătorit. Venise cu microbuzul. De la Poliţie ni s-a spus că ar fi consumator de „vegetaţie interzisă”.

Terminând „iarba”, avea nevoie de lichidităţi ca să-şi procure alta. Sursa de bani, în situaţiile disperate, localitatea natală – Corni. V. B., cunoscându-şi odrasla, ştiind câte parale face gălăţeanul venit la uşa sa: „N-am. De unde bani?”. Neobţinând nimic cu vorba bună, fiul, schimbând foaia, trece la o primă serie de ameninţări total neruşinate.

Rezultatul: „Eşti surd, l-a contracarat verbal tatăl său, n-ai auzit când ţi-am spus că n-am bani?”. Urmează enervarea lui T.B., de scurtă durată: îşi leagă tatăl cu un cablu şi, ca supliment, pune mâna pe un cuţit şi i-l arată. Între cei doi, scena cu îmbrânceli, clasică.

Pensionarul, ca forţă fizică în pumni: slăbuţ de tot. Pus, pe câmpul de luptă din odaie, în inferioritate, capitulează în faţa lui T.B., indicându-i locul unde avea 18 milioane de lei vechi – „Sunt în casetă”. Găsiţi, banii dispar în buzunarul tânărului de 28 de ani. Nu i-a lăsat tatălui său nici pentru o pâine.

A plecat grăbit, cu o maşină de ocazie spre Galaţi. După două ore de la tâlhărie, partea vătămată anunţă evenimentul la Poliţie, în scris, punând pe jar subofiţerii de la postul din comună.

Sunt conservate, la V. B., acasă, urmele materiale ale infracţiunii, se pleacă spre Galaţi, alergătură prin oraşul sufocat de traficul automobilistic, căutarea lui T.B. la câteva adrese, în paralel cu declanşarea „sondajului” pentru aflarea şoferului care-l transportase pe autorul tâlhăriei spre municipiul reşedinţă de judeţ.

La ora 17.30, şeful de post Dănuţ Bratosin îl avea pe T.B. în mână. În timpul cercetării, făptuitorul recunoaşte că „ridicase” de la tatăl său 18 milioane de lei, precizând însă că suma reprezenta un rest ce i se cuvenea de la vânzarea unui imobil, pe care V.B. întârziase să i-a dea. Cât despre partea cu presiunile asupra lui V.B. – „Fantezii curate. Eu care ţin la tata, să-l bat? Dumneavoastră glumiţi”. 

Prezentându-se la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, victima primeşte, după examinare, certificat pentru zece zile de îngrijire. Magistraţii: luând în considerare că fapta, în întregul său, a avut loc între fiu şi tată, iau decizia ca T.B. să fie judecat în stare de libertate.

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.