A venit vara în instanţele gălăţene?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A venit primăvara. Şi asta nu numai calendaristic, ci şi din punct de vedere al temperaturilor înregistrate afară. În instanţele gălăţene însă, primăvara a trecut demult, iar vara se pare că şi-a intrat deja în drepturi. Asta cel puţin în unele săli de judecată, în care aerul condiţionat îşi face din plin simţită prezenţa.

În sala 6 a Judecătoriei Galaţi, marţi, zgomotul produs de aparatul de aer condiţionat era suveran. Vocile judecătoarei şi ale grefierei erau aproape acoperite. Doar de pe hol se auzea clar cine trebuie să se prezinte în faţa instanţei.

În sală… doar murmurul celor nemulţumiţi că e frig. De ce frig? Pentru că „minunatul” aer condiţionat, nu numai că făcea zgomot, dar producea şi aer rece. „Poate reuşeşte cineva să îl închidă”, a murmurat la un moment dat în sală o doamnă mai în vârstă, care stătea chiar în dreptul aparatului. Reacţia? Doar replica judecătoarei: „Linişte în sală!”.

Până la urmă toată lumea s-a resemnat, şi cu zgomotul şi cu frigul, şi a rămas tăcută în bănci. Nu de alta, dar dacă se mai produceau şi alte zgomote, oricât de mici ar fi fost ele, chiar că nu se mai auzea nimic.

Oare până când va veni cu adevărat vara, aparatele de aer condiţionat vor mai funcţiona? Sau vor mai fi fonduri suficiente ca ele să mai funcţioneze? Rămâne de văzut… la vară.

Citit 895 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.