Cine mi-a furat Mercedesul?

Cine mi-a furat Mercedesul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ancheta e în curs la Poliţie şi Parchet *

Zilele trecute, la sediul redacţiei noastre, gălăţeanul Valentin Costea a venit să ne reamintească că nu a fost soluţionat încă un dosar de către poliţişti şi procurori, de vreo zece luni. Nemulţumirea dumnealui porneşte, de fapt, de la realitatea că, în octombrie 2008, i s-a furat o maşină.

La data de 11 octombrie 2008 a şi făcut o sesizare la Poliţie prin care reclama că persoane necunoscute i-au furat microbuzul Mercedes Benz Sprinter, care valora aproximativ 70.000 euro şi pe care-l achiziţionase în leasing, prin firma Romstal Leasing. Maşina îi dispăruse, pur şi simplu, din parcarea supermarketului Penny din Galaţi.

„Volatilizată” noaptea, din parcare

Microbuzul respectiv, cu care la acea vreme se făceau transporturi de persoane între Galaţi şi Tecuci, fusese lăsat în custodie şoferului Păduraru Daniel. Acesta din urmă locuia în apropierea supermarketului amintit. După ce făcuse cursa din data de 10 octombrie 2008, şoferul a lăsat maşina în parcare, dar a doua zi, în jurul orei 5,00, când trebuia să plece în cursă, n-a mai găsit-o. Asta în condiţiile în care singura cheie era la el.

Furt la indigo, mai mulţi suspecţi

De la procurorul Virgil Luparu, şef secţie penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care supraveghează cercetările făcute de poliţişti în această cauză, am aflat că principalul suspect în cauză este chiar şoferul de la acea dată de pe maşină - Păduraru Daniel.

În plus, în dosarul respectiv se fac cercetări şi faţă de Zamoştean Gheorghe, cetăţean din Republica Moldova, Pînzare Vladislav - cu dublă cetăţenie (bulgar şi moldovean), precum şi faţă de Gârleanu Robert - român şi moldovean în acelaşi timp.

Cei trei sunt de altfel arestaţi în prezent pentru furtul altui microbuz Mercedes Benz Sprinter nou-nouţ, infracţiune săvârşită în ziua de 11 martie 2009, în aceeaşi zonă, la o distanţă de câteva sute de metri, tot în timpul nopţii, pe la ora 2,30. Maşina respectivă a fost găsită în cele din urmă la Buzău.

NUP, vizavi de poliţişti

Apropo de acuzaţia că în acest furt ar fi implicaţi şi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi - Serviciul Investigaţii Criminale - Biroul Furturi Auto, procurorul Virgil Luparu ne-a declarat: „la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au fost cercetate acuzaţiile formulate şi s-a dispus în cele din urmă neînceperea urmăririi penale împotriva lui Florin Huian, şeful biroului furturi auto, care era cel vizat”.

De ce n-a fost soluţionată până în prezent această cauză? Tot de la procurorul şef de secţie Virgil Luparu am aflat că în dosarul cauzei mai trebuie ataşate alte mijloace de probă, întârzierea având cauze obiective.

S-a solicitat, de exemplu, şi o expertiză a unui computer de bord şi a unui imobilizator, componente ce au fost găsite într-un autoturism Audi cu care circulau la un moment dat (3 martie a.c.) cei trei cetăţeni pe care i-am amintit anterior. Expertiza a fost solicitată chiar la firma Mercedes din Germania, iar rezultatul acesteia încă n-a sosit.

De la Poliţie am aflat că maşina a fost dată în urmărire şi că n-ar fi ieşit din ţară. Valentin Costea şi-a recuperat doar o parte din banii pe care-i dăduse pe maşină prin firma de leasing. Şi ţine neapărat să-şi găsească maşina, ceea ce, se vede, nu-i chiar atât de uşor de îndeplinit, ştiut fiind faptul că ample reţele de hoţi de maşini de lux ştiu cum să facă astfel încât obiectul atacului lor să dispară pur şi simplu peste noapte şi aparent fără nicio urmă.

În plus, omul spune că a fost ameninţat, că şi-a pierdut liniştea şi bunăstarea datorită pierderii acestei maşini şi trebuie înţeles că timpul scurs i se pare prea lung.

Tot ce putem face noi este să-l asigurăm pe Valentin Costea, că ne vom interesa în continuare de caz până când dosarul va fi soluţionat.

Citit 2030 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.