Dada-doll sau Marilyn Monroe?

Dada-doll sau Marilyn Monroe?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dadaismul coboară din literatură în saloanele de coafură *

Doamne şi domnişoare, ce vreţi să fiţi în 2010? O dada-doll curajoasă, gata să şocheze cu look-ul şi frizura nonconformistă sau mai bine o seducătoare Marilyn Monroe a anilor 2010? Pentru că asta se va purta anul viitor.

Noile tendinţe ale coafurilor şi tunsorilor, precum şi cea mai nouă vopsea profesională de păr au fost prezentate ieri, în cadrul Seminarului Londa. Stilista Mihaela Neculai, trainer Londa Professional, ne-a explicat ce se poartă în 2010:

„Unul din noile trenduri pentru tunsori este dada-doll. Asta înseamnă a amesteca tendinţe care aparent nu au legătură aşa cum amestecau dadaiştii cuvinte tăiate din ziar”.

Această influenţă se găseşte şi pe vestimentaţia tinerilor, a adolescenţilor. Dragi părinţi şi bunici, când copii vă şochează îmbrăcând o bluză cu mâneca scurtă peste un tricou cu mânecă lungă, fuste  înfoiate din voal peste colanţi groşi, sau rochii peste blugi, ori îşi pun la gât fulare şi eşarfe în miezul verii, aflaţi că sunt adepţi ai dadaismului în vestimentaţie.

Ce tunsori se asortează cu o astfel de ţinută casual? „Pe păr, acest tip de tunsoare dada-doll presupune discrepanţe foarte mari între zone scurte şi şuviţe lungi. În cea ce priveşte styling-ul, se combină părul drept cu cel creţ sau ciufulit.

Tunsoarea este grafică, linie conturată. De exemplu, în părţi se face o ondulaţie care pare un trandafir. În magazine sunt deja foarte multe accesorii – fundiţe, floricele. Le putem achiziţiona gata făcute, sau, de ce nu, părul se poate transforma într-un astfel de accesoriu”, ne-a declarat stilista Mihaela Neculai.

Pentru doamnele mai puţin curajoase, dar care vor să impresioneze prin eleganţă şi feminitate, revine moda anilor ’50. Stilista Mihaela Neculai a explicat că buclele finisate, perfecte din coafurile lui Marilyn Monroe se combină de minune cu zone drepte sau cu un păr ciufulit. Ce culori se poartă pe păr în 2010?

„Arămiuri, nuanţe de roşu, violet, nuanţele reci ale blondurilor – cenuşiu, violet. Se poartă şuviţele şi accentele în culori puternice: albastru, verde, violet, roz” , ne-a mai spus Mihaela Neculai.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.