La schi? În Austria?

La schi? În Austria?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calendaristic, a venit iarna… Sărbătorile se apropie cu paşi repezi, iar cei care au zile libere se gândesc deja unde şi le vor petrece. Se ştie că destinaţiile de vacanţă din România au pierdut lupta preţurilor în faţa sejururilor în străinătate.

Nici calitativ nu prea avem cu ce ne lăuda, aşa că agenţiile de turism recomandă varianta sejururilor de iarnă pe meleaguri străine. Fie că vă doriţi să îl vizitaţi pe Moş Crăciun la el acasă, fie că vreţi să mergeţi la plajă, ofertele sunt variate şi pe toate gusturile.

Pentru a decide în cunoştinţă de cauză atunci când vă planificaţi vacanţa de iarnă, ne-am gândit să vă prezentăm câteva destinaţii posibile. Am ales în această săptămână o staţiune pentru iubitorii de schi.

Sporturi de iarnă în Austria

Nu e prea departe şi are o mulţime de oferte pentru petrecerea cât mai plăcută a timpului. Austria a devenit o destinaţie obişnuită pentru românii amatori de schi, săniuş şi alte sporturi pe zăpadă.

Pentru români, este cea mai bine cotată destinaţie de iarnă a Europei. Este “paradisul schiorilor”: pârtii câte vrei, mai uşoare, mai dificile. O treime din teritoriul acestei ţări este acoperită de munţii Alpi.

Staţiunile montane, în număr foarte mare, reuşesc să le ofere turiştilor veniţi din toate colţurile lumii servicii diverse, la preţuri pentru orice buzunar. Austria este o ţară cu un relief predominant muntos, cu o altitudine medie de 910 m.

Austria este un loc bun şi pentru cei care caută noi experienţe, aici poţi vedea spectacole de operă şi de teatru, poţi merge la concerte şi festivaluri de muzică clasică, iar distracţiile şi viaţa de noapte nu lipsesc, ca să nu mai vorbim despre magazine, cafenele, berării, restaurante tradiţionale.

Pentru toate acestea, mii de români petrec de obicei sărbătorile de iarnă într-una dintre multele staţiuni austriece, unde preţurile sunt mai mici decât în staţiunile montane de la noi, iar serviciile ireproşabile. Ofertele sunt pentru toate gusturile şi posibilităţile.

Puteţi găsi încă, dacă vă grăbiţi, pachete de servicii în staţiuni de schi. Dacă mai aveţi şi câţiva prieteni puteţi închiria o vilă, pentru care trebuie să plătiţi între 25 şi 35 de euro pe noapte de persoană.

Pentru a vă caza în Salzburg trebuie să scoateţi mai mulţi bani din buzunar, adică între 50 şi 130 de euro pe noapte de persoană. Preţurile variază în funcţie de numărul de stele pe care îl are hotelul. Oricum, cele mai bune oferte sunt la vile.

Săniuş în stil mare

Austria e şi raiul săniuşului. Aici găsim cele mai lungi şi mai grozave pârtii de săniuş, pe care urci cu telecabina, şi care sunt o adevărată nebunie. Dar, evident, nimic nu poate convinge mai bine decât o experienţă la faţa locului.

Citit 741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.