Galaţiul vrea folk. Cine i-l oferă?

Galaţiul vrea folk. Cine i-l oferă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosfera extraordinară a concertelor Cenaclului „Flacăra” a lui Adrian Păunescu a fost recreată pentru o seară la Teatrul Muzical. A fost „ReFolk” adică „Revoluţia Folk” pornită din entuziasmul şi dragostea pentru cultură a câtorva tineri de liceu: Ana-Mihaela Lupan, Adelina Lipsa, Iulia Otilia Arfire şi Andrei Damaschin.

Deşi au trăit doar prin amintirile părinţilor şi prin înregistrări audio-video bucuria spectacolelor „Generaţiei în blugi”, elevii au izbutit, cu sprijinul Asociaţiei „Respect” şi al Primăriei Galaţi să le (re)deschidă gălăţenilor pofta de folk.

Sala a fost neîncăpătoare pentru cei care au vrut să fie părtaşi la seara de muzică şi poezie în onoarea lui Adrian Păunescu. Spunem în onoarea şi nu „în memoria” pentru că Poetul Adrian Păunescu este viu în sufletele tuturor care înţeleg „de la rock pân’ la imnuri şi rugi”.

Sala s-a umplut până la refuz, s-au ocupat inclusiv canapelele din foaier şi au fost destui nemulţumiţi că nu au mai încăput nici măcar în picioare.

La recentul spectacol „ReFolk”, muzica s-a împletit cu poezia. Au cântat Emeric Imre şi Alexandru Zărnescu, vechi componenţi ai Cenaclului „Flacăra”, „Hippie” şi „Trubadurii” (Cosmin şi Cătălin).

„Nebun de alb”, „Balada lui Ilie de la sculărie”, „Rană şi cuţit”, cântate minunat de Emeric Imre au făcut sala să vibreze. Publicul nu s-a putut abţine să câte alături de Alexandru Zărnescu, cel mai vechi component al „Flacăra”, piesele nemuritoare „Puştoaico”, „Eminescu”, „Ultima zi”.

Mărturii

Mihaela: „Dintr-o nebunie a ieşit ceva extraordinar. Totul e să credem în noi. Vrem să menţinem ideea de ReFolk în toate modurile posibile şi în scurtă vreme să umplem un stadion cu 15.000 de oameni”.

Andrei: „Sperăm că am creat un precedet şi vom avea aliaţi ca să mergem mai departe. Profesorii ne-au dat curajul de care aveam nevoie. Am reuşit să-i impresionăm nu doar pe părinţi noştri, ci şi pe străini”.

Adelina: „Sperăm că le-am deschis gălăţenilor apetitul pentru folk. Şi ne dorim ca ReFolk să devină anual, dacă nu bianual”.

Otilia: „Mama a crescut cu muzica folk. Ea are plăcerea de a-şi umple sufletul cu bucurie şi mi-a spus că am reuşit să o facem să se simtă împlinită! Vrem să trezim oamenii să asculte muzică bună”.

Prima ediţia a ReFolk s-a încheiat cu Alexandru Zărnescu, organizatorii şi sala cântând împreună „Castelul”: „Şi ca să fim siguri vă spunem şi la revedere şi-adio”.

Şi dacă vreţi o dovadă în plus că Galaţiul vrea muzică bună aflaţi că la spectacolul de colinde, de sâmbătă, al lui Ştefan Hruşă, fost component Flacăra, s-au vândut toate biletele, deşi preţul nu era modic: 60 de lei! Clar, Galaţiul vrea muzică bună, Galaţiul vrea folk. Cine i-l oferă?

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.