Misterele experimentului Philadelphia. Au reuşit americanii să teleporteze un vas?

Misterele experimentului Philadelphia. Au reuşit americanii să teleporteze un vas?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 1955, un cercetător, Morris Jessup, a primit o scrisoare de la un oarecare Carlos Allende. În scrisoare Carlos spunea că a fost membru în echipajul distrugătorului american USS Eldridge, vas care a fost supus pe tot parcursul celui de-al doilea război mondial la tot felul de experimente ciudate. Experimentele au început în portul din Philadephia şi au fost conduse de omul de ştiinţă Franklin Reno. Cu toate astea, Jessup a aflat că în spatele operaţiunii se afla guvernul american şi două minţi sclipitoare: Albert Einstein şi Nikola Tesla.

Vorbind cu foşti membri ai echipei de cercetători Jessup ar fi aflat că în vara lui 1943 experimentul a fost un succes răsunător şi că nava chiar a dispărut de pe radare. Cu toate astea, martorii au declarat că în timpul experimentului distrugătorul USS Eldridge era înconjurat de un nor negru încărcat puternic cu electricitate statică şi că toate componentele metalice de la bord scoteau scântei albastru-verzui.

Apoi, la sfârşitul lunii octombrie a aceluiaşi an s-ar fi reluat experimentul, de data asta pentru a teleporta vasul. Toate au mers conform planului, vasul a fost înconjurat de norul încărcat cu electricitate statică, apoi treptat, a dispărut. Martorii au declarat că urma sa a fost vizibilă în apă pentru o perioadă de timp, dar apoi a dispărut şi aceasta, moment în care au primit telefon de la portul Norfolk (aflat la 600 de kilometri distanţă) care spunea că USS Eldridge a apărut la intrarea în port. După doar câteva momente vasul a revenit la poziţia sa iniţială.

Deşi structura vasului nu a fost afectată, echipajul a avut de suferit. Jessup ar fi aflat că unii membri ai echipajului au dispărut pur şi simplu, în timp ce alţii au ars prin combustie spontană. Marina a ordonat imediat oprirea experimentului, iar vasul USS Eldridge a fost vândut Greciei, unde a activat încă aproximativ 40 de ani.

La insistenţele lui Jessup, Marina americană a admis că într-adevăr au fost nişte experimente derulate în acea perioadă pentru a face navele militare invizibile pe radar.

Cu toate astea, se pare că Jessup ar fi contactat câţiva jurnalişti pentru a face publică povestea, menţionându-le că are deja toate dovezile necesare. Surprinzător, cu o noapte înainte să povestească jurnaliştilor ce aflase, acesta s-ar fi sinucis, aruncându-se de la fereastra hotelului unde era cazat.

La momentul respectiv s-a scris că omul nu avea absolut niciun motiv să se sinucidă căci era în culmea gloriei, pe punctul de a demasca unul dintre cele mai controversate experimente din istoria omenirii. Cu toate astea, poliţia a concluzionat în urma cercetărilor că Jessup s-a sinucis. Paradoxal şi dosarul cu dovezile pe care le adunase a dispărut o dată cu el.

Când s-a aflat despre acest experiment a mai răsărit o enigmă: în iarna lui 1943 a murit şi Nikola Tesla, cel care probabil a fost în spatele echipamentelor menite să teleporteze vasul.

Aparent, Carlos Allende îi scria lui Jessup în faimoasa scrisoare că până şi membri echipajului de la USS Eldridge care au supravieţuit experimentului au fost lăsaţi la vatră unde au început să sufere de efecte secundare. Totuşi efectele secundare nu au constat în boli, malformaţii sau tumori cancerigene, ci în efecte paranormale. Carlos i-a relatat lui Jessup despre cazul unui marinar care, fiind la masă cu familia, s-a ridicat brusc, şi-a pus pălăria pe cap şi a ieşit PRIN perete de parcă ar fi fost o fantomă şi că nimeni nu l-a mai văzut de-atunci.

Să fie doar vorba de o serie de coincidenţe şi de o poveste SF scornită de cineva? Să fie oare vorba de un adevăr pe care guvernul american l-a muşamalizat parţial? Cel mai probabil nu se va afla niciodată.

Citit 4280 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.