Aleister Crowley, antihristul? Cel mai controversat personaj care a influenţat lumea

Aleister Crowley, antihristul? Cel mai controversat personaj care a influenţat lumea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a născut pe 12 octombrie 1875, în Anglia. Tatăl său era inginer, iar mama sa, o femeie simplă. Ambii părinţi făceau parte dintr-un cult numit Frăţia Plymouth, motiv pentru care Aleister avea voie să interacţioneze doar cu copii ai căror părinţi făceau parte din acelaşi cult şi studia zi de zi, acasă, Biblia.

Anii de tinereţe

În 1887 îi moare tatăl, Aleister participând la prima şi singura înmormântare din viaţa sa. După moartea tatălui, tânărul Crowley realizează că tot ceea ce iubea şi toate lucrurile care îi plăceau erau considerate păcate de către dogmele creştine şi decide să caute altceva, moment în care mama sa îl numeşte “Bestia” (din Cartea Apocalipsei).

În 1895 se înscrie la Cambridge, unde studiază pentru o perioadă filozofia, dar în cele din urmă se mută la literatură engleză. În aceşti ani, datorită banilor pe care îi avea la dispoziţie, şi-a dezvoltat pasiunea pentru alpinism, escaladând diverse vârfuri din Alpi. Crowley susţine că în 1896, când era în vacanţă în Suedia, a avut prima experienţă mistică, moment asociat de fapt şi de drept cu prima relaţie homosexuală.

În 1897, după ce a călătorit în Rusia (unii biografi spunând că guvernul Angliei l-a trimis acolo ca spion), ducând o viaţă fără griji, plină de sex şi rezultate extraordinare la facultate, Aleister decide să abandoneze şcoala şi să se concentreze pe ocultism. Devine membru al cultului „The Golden Dawn” (Zori de aur), unde învaţă tot felul de ritualuri mistice, alchimia şi consumul de droguri. După nu foarte mult timp, orgoliile din interiorul cultului dezbină totul şi Crowley îşi modifică iarăşi filozofia de viaţă. Printre antipatiile lui Aleister îşi face loc şi faimosul poet W.B. Yeats (alt membru al cultului).

Aleister "Magicianul"

Între 1900 şi 1903, Aleister Crowley vizitează numeroase ţări. În 1900 merge în Mexic, trecând prin SUA, împreună cu o localnică pe post de iubită şi încă un prieten de la care învaţă mai multe despre ocultism, continuându-şi pasiunea pentru alpinism. În această perioadă, Aleister învaţă că trebuie să-şi controleze mai bine mintea prin yoga, jurnalul său menţionând prima folosire din istorie a faimosul cuvând magic „Abrahadabra” (Abracadabra).

În 1903 se căsătoreşte cu fiica unui pictor, într-un mariaj pe care-l numeşte în primă instanţă „căsătorie din interes”, dar după puţin timp se îndrăgosteşte cu adevărat de femeie.

În 1904 călătoreşte în Egipt, împreună cu soţia sa, însărcinată. După câteva săptămâni, pe 8 aprilie 1904, are loc "experienţa" care a pus bazele unei noi religii. Aleister susţine că, pe parcursul a trei zile, o voce venind de nicăieri i-a şoptit conţinutul cărţii „Liber Al vel Legios” (Cartea Legii), care se află la baza religiei numite Thelema, cu sloganul „Fă absolut tot ce-ţi doreşti”. Religia are ca principiu dominant „Adevărata voinţă” şi îşi îndeamnă adepţii să facă în viaţă ceea ce simt, fără să ţină cont de principiile societăţii.

Pe 28 iulie 1905, soţia sa îi dăruieşte o fetiţă pe care Alister o numeşte Nuit Ma Ahathoor Hecate Sappho Jezebel Lilith, dar care moare după un an.

În cele din urmă, Aleister Crowley devine o figură importantă şi influentă a celui de-Al Doilea Război Mondial, dar moare la 72 de ani, fără niciun ban şi dependent de heroină.

Aleister, geniul 

Este surpinzător cât de multe persoane faimoase au fost influenţate de Crowley. Soţia sa era prietenă bună cu scriitorul Somerset Maugham, care, după ce l-a întâlnit pe Alister doar 5 minute, l-a folosit ca inspiraţie pentru romanul său faimos „Magicianul”. Genialul Jimmy Page a fost atât de puternic influenţat de Alister, încât i-a cumpărat fostul apartament. Chiar şi The Beatles, pe coperta albumului „Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band” avându-l pe Crowley printre feţe, au recunoscut că au fost puternic influenţaţi de învăţăturile aşa-zis sataniste.

 

Citit 2609 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2013 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.