Pregătiţi să vă mutaţi sub acelaşi acoperiş? Testul care arată dacă sunteţi compatibili

Pregătiţi să vă mutaţi sub acelaşi acoperiş? Testul care arată dacă sunteţi compatibili
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două studii recente au aruncat vălul incertitudinii asupra unui aspect care poate decide soarta unei relaţii. Primul spunea că perechile care locuiesc împreună prea mult timp înainte de căsătorie riscă să se despartă, în timp ce al doilea sugera că, din contră, cei care preferă concubinajul înainte de a-şi oficializa legătura au şanse să reziste o viaţă împreună. Sexologul Tracey Cox a pus la punct un test, preluat de adevarul.ro, menit să vină în ajutorul cuplurilor.

Modulul I

1. Partenerul te face să ai o părere bună despre tine şi eşti o persoană mai fericită de când l-ai întâlnit?

2. Poţi să-ţi păstrezi propria identitate chiar dacă acum sunteţi parte a unui cuplu?

3. Aţi avut ocazia să urmăriţi comportamentul partenerului în tot felul de situaţii: în momente care survin zi de zi, în împrejurări fericite sau situaţii tensionate, la serviciu sau în mijlocul familiei şi prietenilor? Reuşeşte să facă faţă momentelor de criză?

4. Împărtăşiţi păreri similare, vă place să faceţi anumite lucruri împreună?

5. Sunteţi pe aceeaşi lungime de undă în cel puţin trei dintre aceste aspecte importante: compatibilitate (proveniţi din medii sociale asemănătoare, aveţi interese comune?), aveţi şi scopuri comune în viaţă?, aveţi temperamente cât de cât similare?, consideraţi că sunteţi amândoi de acord cu faptul că trebuie să faceţi următorul pas în relaţie?

6. Comunicarea este bună sau măcar credeţi sincer că aveţi şanse să învăţaţi acest lucru în viitor?

7. Aveţi încredere în fidelitatea partenerului? Când iese în oraş cu grupul de prieteni simte nevoia să vă împărtăşească detalii despre persoanele pe care le-au întâlnit, unde au mers, peste cine au dat din întâmplare?

8. Vă înţelegeţi bine cu familia şi prietenii partenerului, la fel şi partenerul, cu familia şi prietenii dvs? (Nu este deloc bine în cazul în care niciunul nu agreează persoanele apropiate celuilalt.)

9. Reuşiţi să vă sincronizaţi, măcar la nivel de intenţie, referitor la aspiraţii, momentul căsătoriei, copii, ce se va întâmpla în viitor, în general?

10. Instinctul vă spune că aţi găsit persoana potrivită?

11. Vă iubiţi partenerul, dar vă place şi cum se comportă în general?

Modulul II

1. Partenerul este o persoană pe care vă puteţi baza?

2. Vă consultaţi înainte de a lua decizii?

3. V-aţi certat din diverse motive şi sunteţi mulţumiţi de modul în care aţi rezolvat problemele?

4. Aveţi curajul să recunoaşteţi, atât dvs. cât şi partenerul, atunci când greşiţi sau nu aveţi dreptate într-o privinţă?

5. Sunteţi de părere că jumătatea dvs. este echilibrată din punct de vedere psihologic?

6. Nivelul de intimitate în cuplu vă mulţumeşte pe amândoi?

7. Vă amuzaţi împreună, aveţi un simţ al umorului legat de lucruri cât de cât similare, puteţi să faceţi haz de dvs. sau de partener, dar şi partenerul de dvs. fără să vă supăraţi cu adevărat?

8. Sunteţi compatibili din punct de vedere sexual? Dacă libidourile dvs. nu se prea potrivesc aţi făcut eforturi pentru a găsi o soluţie care să vă mulţumească pe amândoi?

9. Sunteţi mulţumiţi cu timpul pe care îl petreceţi împreună sau despărţiţi? Consideraţi că balanţa dintre timpul pe care îl acordaţi cuplului şi cel pe care vi-l rezervaţi dvs., ca individ, este echilibrată atât în ceea ce vă priveşte, cât şi din punctul de vedere al partenerului?

10. Aveţi încredere că puteţi să respectaţi promisiunile pe care vi le faceţi unul altuia?

11. Puteţi să treceţi cu vederea defectele partenerului? Cu toţii avem micile noastre obiceiuri, comportamente care se pot dovedi supărătoare pentru cei din jur. Dacă vă irită extrem de mult un astfel de obicei de-al partenerului, de la bun început, în momentul în care vă veţi muta împreună situaţia se va înrăutăţi).

12. Sunteţi împreună pentru că aşa aţi simţit şi pentru că sunteţi îndrăgostiţi sau ca urmare a disperării că nu veţi găsi pe altcineva care să vă vrea, eventual pentru că trece timpul şi vă doriţi să întemeiaţi o familie cu orice preţ.

Dacă aţi răspuns la majoritatea întrebărilor „DA“, începeţi să vă căraţi bagajele pentru a vă muta împreună. În cazul în care aţi spus „NU“ la un sfert din întrebări, cel mai bine ar fi să aşteptaţi încă o vreme pentru a lua o decizie, indiferent de direcţia spre care vă veţi îndrepta.

Citit 987 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2014 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.