Ce faci când RECLAMA luminoasă îţi "scoate ochii" şi noaptea?

Ce faci când RECLAMA luminoasă îţi "scoate ochii" şi noaptea?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E adevărat că reclama constituie sufletul comerţului, dar trebuie să respecte nişte reguli. „În faţa blocului PR1 din Micro 20 avem o reclamă a unei farmacii, care luminează toată noaptea, deşi farmacia e închisă. E înnebunitor să vezi pe perete continuu: roşu-verde-negru, rosu-verde-negru, de cum se lasă seara.

Proprietara farmaciei spune că nu poate să o închidă noaptea, deoarece legea îi cere să o lase să funcţioneze continuu”, aşa sună sesizarea pe care am primit-o la redacţie, din partea unei cititoare.

Vestea bună este că aleşii au votat, de curând, un nou regulament privind publicitatea stradală, iar când acesta va intra în vigoare vor fi reglementate şi aspectele privind poluarea vizuală.

Până una alta, gălăţenii care se confruntă cu asemenea situaţii pot sesiza Poliţia Locală, care să verifice legalitatea amplasării respectivei reclame luminoase şi să ia măsuri, în cazul în care nu au fost respectate legea şi regulamentele locale în vigoare.

Competenţă în acest domeniu mai au Direcţia de Sănătate Publică şi Garda de Mediu, care, odată sesizate, pot verifica dacă reclama luminoasă respectă regulile sau poluează vizual.

Citit 2964 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.