E mama sau... sora geamănă?

E mama sau... sora geamănă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu cine seamănă copilul? Este una dintre primele întrebări adresate mamei sau tatălui când auzim despre venirea pe lume a unui bebeluş.

„Vai ce bine seamănă cu băiatu’ când era mic”, se laudă adesea bunicile paterne. „E bucăţică ruptă din mamă-sa”, nu se lasă mai prejos nici bunicile materne.

Uneori copilul seamănă conciliator cu ambii părinţi, împăcând toate orgoliile. Adesea, se întâmplă ca micuţul să semene... cu el însuşi, rudele identificând cu greu trăsăturile unor mătuşi îndepărtate sau pe ale unui văr de-al doilea.

Tradiţia românească spune că fetele seamănă cu taţii, băieţii cu mamele. Noi am descoperit în rândul persoanelor publice două excepţii pe care vi le prezentăm:

Asemănare uluitoare

Dacă ar veni într-o zi în locul mamei sale, profesoara Nicoleta Crânganu, la clasă, în faţa studenţilor sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-ar putea ca nimeni să nu-şi dea seama. Cristina Crânganu este copia la indigo a mamei sale, inspector şcolar de limba română. Aceleaşi trăsături, aceiaşi ochi aproape negri, şi o expresie a feţei identică.

Uluitoare asemănare! Ai fi tentat să crezi că sunt mai degrabă surori decât mamă şi fiică. Tatălui, rămas în minoritate, nu-i rămâne decât să fie mândru de familia lui şi de faptul că fiica mai mare îi seamănă.

Originalul şi copia fidelă

Andreea Cristoloveanu este copia mamei sale, Manon Cristoloveanu, directoarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului. În fotografie, mama şi fiica o încadrează pe Alexandra, una dintre fetiţele din Centrul de Plasament nr. 3.

Imaginea a fost surprinsă chiar la aniversarea Alexandrei, care împlinea 7 ani. În ziua respectivă şi Andreea a împlinit o vârstă frumoasă, 17 ani, şi a ţinut să se bucure de propria aniversare alături de copiii din Centrul de Plasament nr. 3.

Dna Cristoloveanu este mândră de faptul că fiica îi seamănă perfect. Prietenii îi spun că fiicei i-ar fi imposibil să se rătăcească pentru că instant ar fi identificată ca fiind fata dnei Cristoloveanu. Tatăl, Ovidiu Cristoloveanu, a fost un cavaler şi i-a lăsat soţiei toate drepturile asupra chipului fiicei.

Foto 1: Cristina şi Nicoleta Crânganu

Foto 2: Andreea şi Manon Cristoloveanu, în centru fiind sărbătorita Alexandra

Citit 1369 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.