Unde facem sport?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tineri sau mai în vârstă toţi trebuie să facem mişcare. Ştiu, este uşor de afirmat, dificil de îndeplinit, dar nu imposibil! Putem să renunţăm la micile noastre vicii pentru o ieşire în aer liber, unde să petrecem una-două ore în compania amicilor. Însă, nu o escapadă la tradiţionalul grătar, ci la o mişcare - mai mult sau mai puţin - organizată.

Primul sfat se îndreaptă către faleza Dunării. Dimineaţa, când temperatura permite, o alergare uşoară poate da multiple rezultate benefice întregului organism. Cei aproximativ 1,5 kilometri pot fi alergaţi şi seara, dar există un inconvenient. În această perioadă a anului, una caldă, afluxul de plimbăreţi este sporit, astfel, că aţi putea fi incomodaţi în găsirea unui culoar de alergare. Principalul avantaj - nu vă costă nimic!

Mini-fotbal

”Fotbalul, sportul rege”, după acest dicton s-au ghidat şi investitorii gălăţeni. Domeniul sportiv cu cei mai mulţi fani şi practicanţi stă cel mai bine şi la capitolul baze. În Galaţi există destule ”dreptunghiuri verzi” unde se poate încinge o miuţă.

Cele mai accesibile locaţii: două terenuri lângă fosta sala ”Dunărea” (aparţin Clubului Sportiv Şcolar); un teren în incinta Liceului Dunărea, din cartierul Micro 17; în apropierea staţiei CFR Galaţi (cunoscute drept ”terenurile lui Ion Viorel”); alte locuri de destindere fotbalistică sunt situate în Grădina Publică şi la Gârboavele.

Referitor la costuri, acestea sunt rezonabile, variază între 10 şi 15 lei de persoană. Singura condiţie este să formaţi un grup de minim zece amici şi, bineînţeles, nu uitaţi de minge!

Săptămâna viitoare vom vorbi şi despre alte sporturi, dar şi despre locurile în care acestea se pot practica în oraşul nostru.

Citit 1037 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.