Pleacă şi liftierul din minister?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şefii ISU şi ROMATSA au demisionat. Din Ministerul de Interne a fost uşuită femeia de serviciu. Un cap trebuia să cadă, nu-i aşa? Radu Stroe este intangibil, deci trebuia căutat alt ţap ispăşitor după evenimentul tragic din munţii Apuseni. Se aude că şi liftierul din minister are zilele numărate...

* Radu Stroe mi s-a părut cea mai pestilenţială entitate în cazul „avionul din Apuseni”. Fără să aştepte acordul propriei materii cenuşii, Stroe a declarat că regretă accidentul doar pentru că s-a întâmplat în timpul mandatului său. Măcar e sincer politrucul, chiar nu l-ar fi prins bine costumul de bocitoare.

* Vă întrebaţi de ce a fost dat afară Chiper de la Interne, adică secretarul de stat cu acest nume? Păi, ăsta-i nume serios, cum să fii ditai secretarul de stat şi să-ţi scrie Chiper în buletin? Comparându-l cu alt ID luat la întâmplare, cu Stroe, de pildă, are mult de pierdut. Funcţia şi implicit leafa.

* Aleodor Frâncu, intelectualul care şi-a dat delete din funcţia de şef al ROMATSA, n-a demisionat pentru că şi-ar reproşa ceva. Omul zice că aşa este mai bine pentru „liniştea şi stabilitatea instituţiei”. Incompetenţa nu suportă nuanţe, nu poţi fi mai puţin capabil sau foarte competent. Ori te pricepi, ori pleci acasă. Frâncu, probabil, nici nu înţelege că au murit doi oameni în nenorocirea din judeţul Alba. Sau Cluj. Sau Bihor. Că şi această incertitudine i-a măcinat pe bieţii medici - nu ştiau alde ISU din judeţele cu pricina cine trebuie să-şi bage nasul şi cine să rămână lângă sobă. Liniştea şi stabilitatea instituţiei - iată în ce hal îl molestează grija pe Aleodor! Bine că-s liniştiţi sărmana studentă la Medicină şi Adrian Iovan...

* Se poate spune că Guvernul României şi celelalte instituţii ale statului au reuşit cel mai surprinzător transplant de organe. N-a avut nevoie de avion, nici de asistente medicale, nici de pilot experimentat. Ruperea de organ este, din nefericire, un flagel imposibil de eradicat în România mileniului al treilea.

Citit 771 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.