Războinic sau metrosexual?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se tot vorbeşte despre război, întâiul marinar al patriei pomeneşte noţiunea de rezervist, câinii latră, dar tătucul pare greu de scos de pe orbită. Pe bune, nu s-ar putea amâna toate nenorocirile planetei? Nu ştiu exact cât, dar avem o grămadă de priorităţi... Conflagraţiile n-ar mai trebui să-i preocupe atât de mult pe marii bărbaţi de pe Terra, cel puţin nu în mileniul în care ni le tot măsurăm în oglindă. De ce să mai visezi bombe, grenade, când principala grijă a masculului (şi nu numai pe timpul verii) ar trebui să fie eliminarea pilozităţilor de la subraţ? Războinic sau metrosexual? Aceasta-i întrebarea, Vladimire, las-o naibii de treabă! Nu vezi ce nebunie de femeie ai acasă? OK, iată opisul evenimentelor care nu suportă amânare nici în ruptul capului:

1. Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Sunteţi nebuni? Turneele finale care strâng cele mai tari echipe de fotbal de pe glob au loc o dată la patru ani. Mai dă-l în Doamne iartă-mă de război, chiar nu arde, dacă-mi permiteţi un asemenea lux lexical...

2. Alegerile prezidenţiale din România. Toate ca toate, poate să vină Serghei călare pe tanc, să ne ocupe întreaga ţară, de la Huşi la Calafat, să curgă bombardeaua mălăiaţă până când vor rugini substantivele comune Suhoi, dar să rateze premierul Viorel şansa de a ajunge preşedinte la Cotroceni? Aşa ceva nu se poate întâmpla, deci mai aşteptaţi, băieţi, mai aşteptaţi!

3. Sezonul estival la Mamaia. Înţeleg să-l aduci burduf pe Mazăre la DNA Bucureşti, să-l ţii în aceeaşi cameră cu Dan Radu Ruşanu, ca să nu poată pune geană pe geană din cauza sforăitului acestuia din urmă, însă mi se pare incorect să abolim anuala ieşire pe plajă din simplul motiv că sunt încărcate submarinele cu muniţie de trosneală. În primele două Războaie Mondiale nu existau bikini, să fim bine înţeleşi. Ba chiar sunt de acord să porneşti o răzmeriţă planetară - cum să te bronzezi în chiloţi tetra? Probabil că din acest motiv s-a întâmplat ce istoria a consemnat cu vârf şi îndesat. Încă o dată: opriţi războiul, sunt alte lucruri de făcut, n-avem timp de fiţe!

Citit 539 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 17:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.