Opinăm sau „sărmălim” în păr?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu frecventez subsolul virtual al rubricii pe care o şlefuiesc cu bucurie de ani buni în şuviţa prezentei publicaţii. S-a întâmplat totuşi să-mi arunc o privire vineri seară, aveam impresia c-am scăpat d-aiurea o virgulă. Se putea întâmpla, poate chiar m-a salvat corectura, habar n-am... Ideea e că am avut surpriza de a întâmpina un comentariu de tipul lichidului prost de parbriz care-ţi murdăreşte maşina la semafor. Ştiţi situaţia: e roşu, iar cetăţeanul din faţă se trezeşte că nu mai poate vedea blonde din spatele covrigului şi bagă ştergătoarele cu must alb. Şi te face şi pe tine ca la Nufărul. Cam p-aici se încadrează compunerea de tip oracol adolescentin a unei doamne care s-a trezit să-mi bată obrazul că m-am luat de frizura ăluia de ne fu prefect până mai ieri. Ăla cu duşurile şi, mai târziu, cu avansul de 500 de lei pentru „mierlirea ciripoiului”: m-a scăldat distinsa, mi-a făcut băiţa de weekend, probabil din acest motiv am şi dormit dus în noaptea spre sâmbătă. Am doar câteva remarci, poate chiar un îndreptar pentru sufletele care consideră că dreptul la opinie le poate stinge factura la întreţinere:

1. Nu sunt jurnalist. Punct. Deci nici formator de opinie şi, prin urmare, nu-mi pasă de cei care nu şi-au format-o încă. V-o înjghebaţi singuri cu găleţile branduite, o dată la patru ani.

2. În eventualitatea în care te-ai născut fără simţul umorului, îmi vei fi mereu simpatic/ă dacă o vei coti spre horoscop şi cursul valutar, nu şi înspre acest colţ de pagină. Ba chiar te voi căuta să-mi zici cât mai face, frate, un dolar cinstit.

3. Uneori, dreptul la opinie mi se pare un abuz. Eu n-am intrat pe geamul redacţiei pentru a da cu dalta în textul de faţă. Deci am obţinut un wild-card. Precupeţele de simţăminte trebuie să aibă grijă de ostropel, să nu-l ardă, nu-i obligatoriu să facă uz de dreptul la opinie. Ele pot căuta maximum reţete pe Google sau „cum să ne facem sărmăluţe în păr”.

4. Ţi se pare mai grav că-l consider „faţă de miel” pe berbecul înşfăcat de la Prefectură, decât să ţi se facă părul măciucă de cele comise de împricinat? Aoleu, fugi, eşti mai periculos/oasă decât el!

Citit 2268 ori Ultima modificare Duminică, 11 Mai 2014 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.