Când o să-mi vii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne place au ba să credem, Ebola va veni până la urmă şi în România. Nu ştiu dacă în următoarea lună sau pe la Crăciun, când vom fi până la nas în şorici şi tobă. Iată însă câteva motive pentru care crunta maladie cu pedigree african n-ar trebui să ne sperie:  

1. Antena 3 şi B1 TV vor folosi aceiaşi termeni ca să descrie fenomenul, nimeni nu va da vina pe Ponta sau Băsescu. Deşi n-aş băga mâna-n foc...

2. Bormaşinile de apartament mi se par mai înfricoşătoare decât virusul hemoragiei acute, or pentru aparatul prevăzut cu sfredel de 6 sau de 7, în funcţie de cum vede meşterul de la bloc, nici măcar nu se lucrează la un vaccin.

3. Pe modelul ploieşteanului care a umilit în mod public pacostea de la ecuator, venind în ţară călare pe o frumoasă malarie, vom putea alege la orice magazin între original şi copie. Dacă nu stai bine din punct de vedere financiar, te mulţumeşti şi cu malaria, n-ai ce face.

4. Pe canicula asta, mai degrabă ar merge un beri-beri, proces patologic care se bucură de succes în zona Moldovei.

5. Cum să mă domine Ebola, când am în faţă cazuri şi mai sinistre, precum cel al lui Dan Radu Ruşanu, arestat la domiciliul din Sinaia? Cinstit vă inoportunez, cu ce-i de vină Ebola că fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi-a tras viloi sub Sfinx şi Babe, trecându-l şi în buletinul de identitate?

6. Ebola este un mod de viaţă. N-am timp să mă gândesc la potenţiala pandemie, sunt condamnat să mă crucesc la realităţile socio-politice. Nu-mi vine să cred că DNA-ul poate manifesta atâta incultură încât să ceară punerea sub sechestru a conturilor lui Radu Mazăre. Măi oameni buni, n-aţi văzut cât de bine l-a jucat pe Ştefan cel Mare?

7. În aşteptarea năpastei, îmi vine să dau cu stiloul în lemn, să caut două-trei rime, să zic ceva de genul – când o să-mi vii, tu, specie de laborator, la noi se pune preţ nu pe pacient, ci pe elector... Vai mie, mă opresc că o să sperii virusul!

Citit 710 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 17:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.