Ce făceau europarlamentarii când cădea Guvernul Boc?

Ce făceau europarlamentarii când cădea Guvernul Boc?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce, la noi, Guvernul Boc 2 cădea, prin votul dat moţiunii de cenzură, la Bruxelles, lumea europeană continua să caute soluţii pentru depăşirea crizei economice mondiale.

Timp de două zile, europarlamentarul gălăţean Adriana Ţicău (foto) a participat, alături de reprezentanţii la vârf ai statelor UE, dar şi de studenţi, profesori universitari etc la  primul summit european pentru inovare - Knowledge4Innovation (K4I).

Summitul, desfăşurat în perioada 13-14 octombrie, reprezentă o iniţiativă, lansată anul trecut de Parlamentul European, prin care se urmăreşte abordarea de către factorii de decizie politică, comunităţile de ştiinţă  şi mediul de afaceri a celor mai presante aspecte legate de dezvoltarea economiei şi societăţii bazate pe cunoaştere în Europa.

În calitatea sa de vicepreşedintă a Comisiei de Transport şi Turism din Parlamentul European, Adriana Ţicău a vorbit, în discursul său, la summit, despre posibilitatea depăşirii crizei economice prin investiţii în domeniul cercetării şi inovării, pentru că aceste două direcţii „ne vor ajuta să găsim răspunsuri la provocări majore precum schimbările climatice, energia sustenabilă şi transportul eficient. Astăzi, spre exemplu, investim în cercetare pentru ca  motoare de avioane de nouă generaţie să fie mai eficiente şi mai puţin poluante”.

Adriana Ţicău a mai punctat faptul că, deşi strategia de la Lisabona stipula ca statele membre să aloce 3 la sută din PIB pentru cercetare, în condiţiile în care peste jumătate din suma totală ar trebui să vină din sectorul privat, „din păcate, foarte puţine state membre au reuşit să investească peste 2 la sută din PIB în acest sector. Pentru a ieşi din criza economică trebuie să investim în cercetare şi inovare".

Citit 507 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.