Taxe pentru magazinele de vise şi băutură după ora 23?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare va avea loc şedinţa Consiliului Local Galaţi, iar pe ordinea de zi se va afla şi proiectul privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2010. Primarul Dumitru Nicolae a ţinut să precizeze că taxele şi impozitele locale se vor majora doar cu rata inflaţiei.

Cât priveşte taxa pentru cei care au câini în apartamente, deşi în proiectul de hotărâre nu figurează încă, primarul spune că va propune aleşilor „introducerea unei taxe care va fi modică, undeva între 30 şi 50 la sută din taxa de habitat”.

Dar pentru taxele şi impozitele locale de anul viitor, introducerea taxei de câine nu este singura propunere originală, ca să nu îi spunem neobişnuită.

Preşedintele  comisiei de buget-finanţe din cadrul Consiliului Local Galaţi, Aurelian Constantin, propune instituirea unei taxe de nu mai puţin de 50.000 de lei pe an pentru proprietarii magazinelor de vise. Acelaşi consilier propune instituirea unei taxe pentru fiecare staţie fixă de telefonie mobilă (de 5.000 de lei/an/staţie), dar şi o taxă specială pentru acele baruri sau restaurante care … „vând băuturi alcoolice după ora 23.00”.

În acest caz, taxa ar fi de 3.000 de lei pentru fiecare oră de după termenul-limită de 23.00!

Citit 623 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.