Eu cum votez? (3)

Eu cum votez? (3)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 22 noiembrie, poate vota pentru alegerea preşedintelui ţării şi pentru referendum orice cetăţean român aflat în străinătate, fie că are domiciliul sau reşedinţa peste hotare ori se află ocazional în afara ţării.

Aşadar, pot vota şi turiştii, ţine să sublinieze Ministerul Afacerilor Externe care a postat pe propriul site toate informaţiile necesare inclusiv „Ghidul alegătorului român din străinătate”.

Printr-un comunicat de presă, MAE atrage atenţia cetăţenilor că pentru a vota au nevoie de acte de identitate valabile şi de aceea le recomandă tuturor cetăţenilor români cu documente româneşti expirate sau lipsă să se prezinte din timp la sediile reprezentanţelor diplomatice, pentru a obţine actele de identitate valabile.

Twitter sau Facebook

Oana Marinescu, director general Diplomaţie Publică în cadrul MAE, a anunţat că informaţii despre organizarea alegerilor în străinătate pot fi găsite şi pe Twitter:

„Avem şi o pagină de Facebook care preia comunicatele noastre. Ceea ce vrem să comunicăm prin Twitter sunt acele informaţii legate de modul efectiv de organizare a scrutinului care de obicei nu apar în comunicatele de presă şi care vor aduce puţină culoare şi care vor arăta ce se întâmplă în interiorul unei instituţii atunci când se organizează un proces de asemenea anvergură", a subliniat Oana Marinescu.

Contul pe twitter se regăseşte accesând link-ul www.twitter.com/MAERomania unde au fost postate deja o serie de informaţii în acest sens.

Pentru românii de peste hotare au fost organizate 294 de secţii de votare. Peste 50 de secţii de votare au fost organizate numai în Italia şi alte 37 în Spania.

Toţi alegătorii din străinătate vor trebui să completeze o declaraţiei pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la altă secţie de votare, nici pentru alegerea preşedintelui României, nici la referendumul naţional din 22 noiembrie 2009.

Alegătorii au opţiunea să îşi exercite dreptul de vot atât pentru alegerea Preşedintelui României, cât şi pentru referendum sau numai pentru unul dintre aceste scrutine.

(va urma)

Citit 566 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.