Eu cum votez? (5)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe a început expedierea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării alegerilor la secţiile de votare din străinătate către misiunile diplomatice şi oficiile consulare româneşti.

Pe baza estimărilor misiunilor şi a prezenţei la vot la scrutinele anterioare au fost trimise 600.000 de buletine de vot pentru secţiile de vot din străinătate pentru alegerile prezidenţiale şi câte 600.000 de buletine de vot pentru fiecare dintre cele două întrebări ale referendumului naţional (un buletin pentru fiecare întrebare).

Lista cu adresele celor 294 de secţii de votare unde pot vota cetăţenii români care se află în străinătate pe 22 noiembrie poate fi accesată în cadrul secţiunii special dedicate alegerilor prezidenţiale şi referendumului de pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633, precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României.

MAE a ţinut să precizeze că va fi organizată o nouă secţie de votare la Auckland – unde comunitatea românească este mai numeroasă, având în vedere numeroase solicitări ale comunităţii românilor din Noua Zeelandă.

O a doua secţie de votare va fi organizată la Budapesta, în sediul Institutului Cultural Român.

În Pakistan se va menţine doar secţia de vot de la Islamabad.

Pentru respectarea legii s-a renunţat la constituirea secţiei de votare la bordul Fregatei ,,Regina Maria”, având în vedere faptul că aceasta se află în misiune pe mare fără a avea posibilitatea acostării, a retragerii într-un port la data de referinţă a scrutinelor, ceea ce ar împiedica derularea procedurilor legale pentru desfăşurarea scrutinului.

În Spania, secţia de votare din Huelva a fost înlocuită cu una la Getafe, unde comunitatea română este mai numeroasă, iar în Portugalia a fost înlocuită secţia de votare din Vilamoura cu o secţie la Almeria, unde este concentrată cea mai mare parte a comunităţii româneşti.

În Italia, din raţiuni logistice,  secţia de vot de la Borghesiana a fost înlocuită cu o nouă secţie în Roma.

Citit 484 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.