La Primăria Galaţi - concediu forţat sau minivacanţă de iarnă?

La Primăria Galaţi - concediu forţat sau minivacanţă de iarnă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Decizia finală va fi luată după discuţia primarului cu sindicatele *

Deşi legea privind reducerea cheltuielilor din administraţie a fost declarată constituţională, aplicarea ei ridică în continuare mari semne de întrebare. În plus, cum legea a fost publicată în M.O. abia pe 9 noiembrie, cele 10 zile de concediu fără plată, care ar fi putut să fie luate de bugetari în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, nu mai sunt valabile, ci… s-au redus la 8 zile.

Chiar ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, spunea că bugetarii mai pot lua cel mult 8 zile de concediu fără plată - 4 în noiembrie şi 4 în decembrie (adică maximul prevăzut de lege).

Pe de altă parte, liderii de sindicat spun că măsura trimiterii în concediu fără plată nu îşi va atinge scopul – reducerea cheltuielilor – şi sunt împotriva trimiterii acasă, de sărbători, a bugetarilor.

Nici la nivelul Primăriei municipiului Galaţi nu s-a luat încă o măsură în acest sens. De altfel, nu s-a luat nici măcar de principiu vreo măsură, pentru că legea privind reducerea cheltuielilor dă ca variantă trimiterea angajaţilor în concediu fără plată; mai este şi varianta reducerii numărului orelor de lucru, sau „un mixt” între cele două variante.

„Vrem să găsim soluţia cea mai bună pentru salariaţi. La primărie, că lucrezi opt ore sau nouă, nu e mare diferenţă, dacă ai venit la treabă... mai degrabă e [o soluţie] cu zilele libere. Le vom prinde în perioada de sărbători… nu ştiu câte zile, eu zic că 6 zile”.

„Vom şti după discuţia cu sindicatele. Totuşi, sunt servicii unde nu se poate întrerupe activitatea, cum sunt ghişeele de la Fiscalitate, serviciile sociale…”, a declarat Dumitru Nicolae.    

Edilul a mai spus că s-ar putea lua decizia ca cele 8 (sau 6?!) zile să fie luate de bugetari în decembrie, când oricum sunt zile libere de Crăciun şi Anul Nou.

Aşadar, cu tot cu zilele libere legale (care nu intră în socoteala celor opt, pentru diminuarea cheltuielilor!), funcţionarii din primărie ar putea avea o minivacanţă pe cinste de sărbători.

Păcat că bucuria zilelor libere este umbrită de faptul că şi salariul va fi diminuat corespunzător!

Citit 680 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.