De ce se taie candidaţii în fâşii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că mai multe afişe electorale pe care apăreau candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu, dar şi candidatul PSD, Mircea Geoană, au fost tăiate, iar fâşiile flutură în vânt nu demonstrează altceva decât că am rămas cu toţii la acelaşi grad de civilizaţie ca acum patru sau opt ani.

Adică, nu am evoluat. Spun că am rămas cu toţii, incluzându-i aici şi pe politicieni şi autorităţile locale, dar şi pe cetăţenii de rând. Să vă explic şi de ce.

În primul rând, se ştie că  este interzis prin lege să amplasezi afişe electorale, în campanie, care să obtureze vizibilitatea şoferilor, în trafic. Deşi această prevedere este veche de zeci de ani, de la o campanie la alta, nimeni nu o respectă.

Partidele îşi pun afişele în zone în care, teoretic, privirea şoferului ar trebui să fie din laser pentru a mai vedea maşinile care vin din sens opus. Pe de altă parte, nicio autoritate locală – primărie, poliţie, autoritate electorală ori organizaţii non-guvernamentale – nu se autosesizează pe această temă, mergându-se pe principiul „lasă că merge şi aşa”.

Cum partidele nu îşi îndreaptă comportamentul, iar autorităţile nu fac nimic în acest sens, să nu credeţi că oamenii de rând, de pe stradă, au un altfel de comportament! Şoferii înjură şi nu sunt puţini cei care se gândesc la ce bine ar fi ca respectivul candidat să nu mai fie ales în veci; poate, aşa, nici nu va mai apărea pe panouri-bariere în faţa ochilor...

Şi, la fel de adevărat este că nici opinia publică nu se schimbă. Este imposibil ca nimeni să nu le vadă niciodată pe acele persoane care taie afişele candidaţilor. Însă câţi dintre martori au luat atitudine?

Aşadar, toţi suntem vinovaţi de faptul că afişele electorale se distrug. Şi ce este mai important: se pare că nimănui nu îi pasă…

Citit 546 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.