Zece tramvaie noi pentru Galaţi, de la Ministerul Dezvoltării

Zece tramvaie noi pentru Galaţi, de la Ministerul Dezvoltării
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După ce Primăria municipiului Galaţi a ratat finanţarea guvernamentală pentru achiziţia a 50 de autobuze noi, iată o veste bună pentru transportul public local de persoane. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat o licitaţie pentru cumpărarea a zece tramvaie noi pentru Galaţi. Nu este un act de mărinimie, ci o achiziţie în baza acord de parteneriat cu Primăria.

Galaţiul îşi va înnoi tramvaiele prin două achiziţii pe fonduri europene. Astfel, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", în decembrie anul trecut, Primăria Galaţi a anunţat că SC Astra Vagoane Călători SA a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizate pentru achiziţia unui număr minimum de opt şi maximum 18 tramvaie noi. Între compania românească şi administraţia locală urma să fie încheiat un acord-cadru cu o valoare maximă de 119,6 milioane de lei cu TVA - 26 de milioane de euro, sumă pentru acoperirea căreia Primăria a solicitat fonduri europene. Mai exact, Primăria va cumpăra atâtea tramvaie - la preţul de 6,6 milioane de lei bucata - câţi bani europeni va accesa prin Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Tot pentru fonduri europene, pentru achiziţionarea a zece tramvaie noi, consilierii locali au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Primărie şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Iată că ministerul a scos acum la licitaţie un contract în valoare de 95,2 milioane de lei cu TVA - 20,6 milioane de euro, pentru lotul de zece tramvaie care ni se cuvin. Conform caietului de sarcini, tramvaiele trebuie să fie noi, cu o lungime de 18 metri şi o capacitate de transport totală de minimum o sută de locuri, echipate cu instalaţie de aer condiționat şi, respectiv, de încălzire, sistem de numărare a călătorilor, ticketing şi instalație de informare a călătorilor atât la interior cât și la exterior. Criteriul de atribuire a contractului este "cel mai bun raport calitate-preţ", iar ofertele sunt aşteptate până pe 27 februarie.

E greu de spus însă când vom vedea noile tramvaie în traficul gălăţean.

Citit 9568 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.