Ce are fotbalul cu câinii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atenţie, vorbim de administraţie locală şi nu de Dinamo! *

Deşi cutumele politice ale ultimilor 20 de ani arată că un candidat la o funcţie aleasă (şi mai ales la funcţia de primar!) ar trebui să îmbrăţişeze toate deciziile populare şi să închidă ochii la măsurile care îi nemulţumesc pe cetăţeni, Marius Stan nu fuge de controverse. Din contră. 

O taxă analizată…

Fără să fie întrebat special pe acest subiect, Marius Stan a amintit de taxa de ecarisaj ca fiind una din măsurile luate în plan local, decizie care se datorează, într-o anumită măsură, şi activităţii sale în Consiliul Local.

„Poate că populaţia a primit rău această taxă şi pentru că necesitatea înfiinţării ei nu a fost expusă public, aşa cum trebuia. Trebuie să recunoaştem că Galaţiul are o mare problemă cu câinii. Am rămas la coada localităţilor din ţară, în privinţa acestei probleme”.

„Ei bine, toţi aceşti câini fără stăpân care trăiesc pe străzi trebuie strânşi. Pentru această activitate, dar şi pentru sterilizarea lor, am instituit taxa de ecarisaj. Noi, la comisia de buget-finanţe din care fac parte, am discutat îndelung asupra ei”, a declarat Marius Stan.

Cum să plăteşti de două ori aceeaşi taxă?

Totuşi, l-am întrebat pe Marius Stan, în condiţiile în care susţine că s-a analizat îndelung introducerea taxei de ecarisaj, cum de aleşii locali nu au prevăzut nicio măsură pentru a se evita situaţiile în care gălăţenii ar trebui să achite taxa de două ori: o dată în calitatea de persoană fizică şi a doua oară, în calitate de persoană juridică?

De altfel, situaţia ne-a fost sesizată de unul din numeroşii gălăţeni nemulţumiţi de introducerea unei noi taxe.  

„Evident, ca orice proiect nou, şi hotărârea de CL este perfectibilă, însă trebuie înţeles că vrem să rezolvăm problema câinilor fără stăpân!”, a răspuns Marius Stan. 

Deocamdată însă, oricât de bine analizată ar fi fost taxa de ecarisaj, ea se află în analiza Prefecturii, existând suspiciuni că hotărârea Consiliului Local nu ar fi întrunit toate prevederile legale. Rămâne de văzut dacă Prefectura va da sau nu avizul de legalitate în acest caz.   

La bani mărunţi sau la buget-finanţe

Marius Stan spune că nu doar taxa de ecarisaj este rezultatul muncii consilierilor membri în comisia de buget-finanţe.

„Acum se lucrează altfel, decât se lucra până să înceapă mandatul nostru. Se ştie că exista o… hai să nu-i spun ignorare a comisiei de către directorii serviciilor publice, dar aceştia nu prea aveau timp să vină la comisie să explice ce şi cum lucrează. Acum însă aceşti directori au înţeles că banii, bugetul societăţii vine şi cu avizul comisiei de buget-finanţe, aşa că şi atitudinea directorilor s-a schimbat”, spune consilierul local Marius Stan.

Din comisia de buget finanţe, în afară de Stan, mai fac parte: Aurelian Constantin (preşedinte - PSD), Eugen Găvan (secretar - PC), Lucian Podlaţi (PSD), Florin Gasparotti (PC), Mihai Bucatanschi (PNL) şi Alin Mihai (PD-L).

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.