Avem o Constituţie. Cum procedăm?

Avem o Constituţie. Cum procedăm?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre (FOTO), a fost prezent chiar de-a dreapta liderului Crin Antonescu la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema modificării Constituţiei.

Înainte ca grupul liberal să părăsească sala în semn de protest faţă de convocarea la discuţii şi a grupului parlamentarilor independenţi, am văzut clar în ştirile difuzate pe micul ecran că Dobre i-a şoptit ceva la ureche preşedintelui Crin Antonescu.

Pentru a afla mai multe din culisele acestei întâlniri la nivel înalt, l-am contactat pe Victor Paul Dobre. Liderul liberal gălăţean ne-a explicat de ce PNL a plecat de la consultări:

„Invitaţia noastră a fost clară: partidele politice parlamentare şi formaţiunile politice. Nu a invitat grupurile parlamentare, ci partidele. Decizia noastră a fost coerentă”, ne-a declarat Dobre.

L-am întrebat dacă hotărârea a fost luată ad-hoc sau se ştia despre faptul că vor veni şi independenţii. Dobre a ocolit răspunsul, dar ne-a replicat că:

„Discutăm despre Constituţie. A fost o invitaţie făcută partidelor parlamentare conform actualei Constituţii. Cum să discut de o nouă Constituţie când nu o respect pe cea actuală?”.

„Constituţia este  e o problemă naţională, respectăm fără discuţie dreptul preşedintelui de a consulta partidele parlamentare, dar la acest nivel. Marţi o să mergem, avem propuneri, puncte de vedere clare”, ne-a declarat Dobre.

Deputatul a păstrat discreţia şi în privinţa discuţiei avute cu Crin Antonescu, la ureche, fapt ce dovedeşte că e unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai preşedintelui PNL:

„Avem destule subiecte de discutat. Eu am elaborat documente pentru partid legat de regionalizare, de propunerile de revizuire a Constituţiei”.

Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.