Scandal: de ce i s-a dat onorul preşedintelui CJ?

Scandal: de ce i s-a dat onorul preşedintelui CJ?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Victor Paul Dobre s-a lansat într-un atac dur la adresa preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac. Faptul că preşedintele CJ a primit onorul militarilor la parada de 1 decembrie a fost catalogat de Dobre ca  fiind o gafă din partea Armatei!

"Nu vorbim aici de protocol, ci de regulamentul militar. Onorul se dă prefectului judeţului Galaţi”, a susţinut Dobre care a adăugat că şi pe vremea când era secretar de stat MAI nu a primit niciodată onorul, ci prefectul, „deşi aş fi putut să am pretenţia asta, să trec eu în revistă… şi încălcam mai puţin regulamentul faţă de ce s-a întâmplat… A fost o încălcare a legii şi pentru ce? Pentru că am plecat cu coada între picioare de la PSD şi încerc să afle lumea despre mine?… Dacă eram prefectul, nu acceptam asta!”. Dobre a catalogat ca „o sfidare la adresa cetăţenilor” şi faptul că actualul preşedinte CJ a anunţat deja că va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, în acelaşi timp păstrându-şi, însă, calitatea de membru PSD: „a clamat ani de zile că e administrator şi nu politician, dar se ţine cu dinţii de PSD… De spre ce bun simţ în politică e vorba? Dacă iei o decizie, pleci! Fii bărbat, asumă-ţi… Nu, stau bine pe culcuşul de la judeţ dar mă duc şi pun ouăle în alt cuib… Până la urmă PSD l-a făcut preşedinte, miile de voturi ale PSD. Cum le spui oamenilor: rămân cu voi să-mi păstrez funcţia, dar peste un an mă duc la alţii. E inadmisibil!”.

Prefectul şi Mircea Toader recunosc încălcarea protocolului 

Fără să fie la fel de dur şi concis ca Dobre, prefectul Galaţiului, Paul Florea spune, elegant, cam acelaşi lucru: „citind legea, şi domnul Dobre o ştie şi dânsul foarte bine, nu am găsit nicăieri o situaţie în care preşedintele CJ să primească onorul…”. În schimb, prefectul îşi explică lipsa de atitudine prin faptul că „defilarea a fost organizată de MApN iar eu am fost informat că am calitatea de invitat la această acţiune”.

Chiar şi deputatul PDL Mircea Toader a considerat greşit faptul că i s-a dat onorul preşedintelui CJ şi nu prefectului, însă a încercat să minimalizeze situaţia: „am auzit şi eu… orgolii prost înţelese… protocolul prevede că membrul Guvernului este prefectul. Dar, mereu la Galaţi, prefectul, cu preşedintele CJ mergeau împreună şi primeau onorul… acum nu ştiu ce dispută a fost… E adevărat că parada militară a fost organizată de MApN şi ei au stabilit şi modul de desfăşurare. Dar, nu am fost de faţă şi n-am replică aici… dacă legea prevede să i se dea onorul prefectului, foarte rău că s-a dus preşedintele CJ”. 

După ce, după defilare, a explicat că datorită lui s-a organizat defilarea la Galaţi, acum preşedintele CJ Eugen Chebac declară, moderat: „protocolul a fost stabilit de MApN şi nici acest minister şi nici MAI nu sunt în subordinea prefectului”. Chebac i-a răspuns lui Dobre şi la acuzaţiile sale privind apartenenţa la un partid sau altul: „când am fost ales, nu m-au ales oamenii pe o listă a PSD, ci am fost ales uninominal. M-au votat nu doar membri PSD, ci şi PNL, sau PD!”.

 

Citit 2845 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2011 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.