Absurd de Galaţi - Un’te punem Primărie?

Absurd de Galaţi - Un’te punem Primărie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit din nou în Galaţiul situaţiilor absurde. Unde-i Primăria? Bună întrebare în oraşul în care administraţia locală este împărţită între sediul de pe Domnească, birourile pe care le are la Patinoar şi pe Fraternităţii. În contextul în care în comunele judeţului au răsărit sedii frumoase, elegante şi europene de Primărie, municipalitatea gălăţeană este chiriaşă într-un imobil retrocedat lui Pierre Macri. Să ne amintim că destinaţia iniţială a clădirii a fost de hotel-bordel? Mai bine nu.

La finele anului trecut aleşii stabiliseră că, în termen de doi ani şi jumătate, Galaţiul trebuie să-şi construiască o nouă primărie, timp în care să fie chiriaşă pe Domnească. Deşi CL a decis să îi întrebe pe gălăţeni unde să fie ridicat noul sediu, consilierii deja au ales nişte posibile amplasamente: fie la Pastilă (spre Faleză, în zona sediului Distrigaz, în parc), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe urmă, Primăria s-a sucit şi a vrut să cumpere Hotelul „Faleza”, considerat un chilipir, ideal ca sediu al administraţiei locale. Dar Primăria nu a avut voie să participe la licitaţie. Ocupaţi cu alte treburi - cum ar fi falimentul Apaterm sau faptul că nu se ştie cine ne va da agent termic la calorifere - anul acesta aleşii şi primarul Dumitru Nicolae nici n-au avut măcar vreun gând sau vreo idee, nu mai vorbim de o propunere privitoare la viitorul sediu de primărie…

Citit 3918 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 23:29

19 comentarii

 • postat de cetateanul nevazut
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 19:59
  Exista in oras si terenuri si spatii unde cresc buruieni .Un astfel de loc se poate negocia de la fostele unitati militare care au fost reduse drastnic .Va propun sa vedeti terenul din zona fostului cinema Constructorul si unitatea militara din vecinatate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandra
  Vineri, 16 Decembrie 2011 13:41
  La enumerarea autoarei trebuie sa adaugam si serviciile primariei care functioneaza in prezent pe str. Traian, la parterul unui bloc, vorbind in principal de Serviciul de stare civila. Nu stiu cat de mandru poti fi ca, intr-un oras cu sute de mii de locuitori, serviciile primariei functioneaza in cladiri raspandite in 7 zari si care, la drept vorbind, nici nu au configuratia specifica unei astfel de destiantii. Desi sunt de acord ca in orasul Galati sunt multe probleme de rezolvat, consider ca o cladire in care sa isi desfasoare activitatea toate serviciile primariei este necesara. Astfel, cetatenii nu ar mai fi purtati pe drumuri intre diversele sedii, nu s-ar mai plati chirie pentru spatiile care nu sunt proprietatea municipalitatii si ar putea fi un semn ca si in acest oras lucrurile se pot face cu cap.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marcel
  Joi, 15 Decembrie 2011 21:54
  Foarte interesanta observatie d-le Cosmin!!! Asemenea d-nei Larisa !
  Casa Lambrinidi a fost castigata la Galati si pierduta la Curtea Suprema prin neprezentare ! Ati mai pomenit asa ceva?!!!!!!! Dumnezeule !!!!!!!!
  Ce ziceti ,ptr inceput de o actiune in presa,o actiune sub forma unei anchete ptr informarea opiniei publice si ptr a penaliza capetele de creta care se fac vinovate? Veti vedea ca bulgarele se rostogoleste,devine tot mai mare si se va gasi si solutia indreptarii situatiei.SUNT DOCUMENTE si solutii ptr recuperarea imobilului DE PRESTIGIU din str Domneasca nr 51,proprietate a cetatenilor din orasul Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Larisa
  Joi, 15 Decembrie 2011 21:07
  Primaria trebuie sa fie in centrul orasului, accesibila tuturor cetatenilor urbei. Ar fi ideal sa functioneze intr-o cladire de patrimoniu - Casa Lambrinidi - o locatie superba. Dar cine sa ia initiativa pentru recuperarea ei? Oare impozitele si taxele pe care cu onor le donam anual nu ne dau dreptul si la o opinie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Joi, 15 Decembrie 2011 20:19
  Marele absurd e altul, acela că redactorul articolului habar n-are de cele ce ne spune Marcel în primul comentariu, la care se mai adaugă şi absurdul că următoarele comentarii bat câmpii şi nu acordă nici o atenţei dezvăluirii respective.
  0
  0
  Raportează
 • postat de john
  Joi, 15 Decembrie 2011 18:56
  sediul IDEAL pentru primaria galati - talciocul. Oricum toate "preturile" se negociaza la fel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de doina
  Joi, 15 Decembrie 2011 18:28
  si chiar crezi ca daca vom pune noi piciorul in prag se va rezolva ceva ? nicidecum.. ei vor face tot ce stiu mai bine si anume sa isi bata joc de noi
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Joi, 15 Decembrie 2011 18:21
  Orice alta problema e mai importanta daca e a lor, daca e a noastra, se poate amana. Noi platim sa le satisfacem poftele lor...ne tot plangem, dar mai bine am pune piciorul in prag. Sa speram ca se vor gandi cat de putin si la noi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de romeo
  Joi, 15 Decembrie 2011 17:36
  Voi vreti sediul nou de 15-20 de milioane de euro si noi stam in frig. Rezolvati problemele cu caldura de sarbatori si pe urma batetiva capul cu noul sediu fratilor....
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniela
  Joi, 15 Decembrie 2011 17:30
  Domnilor rezolvati treburile importante ale orasului ,de asta ne arde noua acum... Noi o sa stam in frig de sarbatori si ia uite ei ce de treburi importante au.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Joi, 15 Decembrie 2011 11:54
  daca nu sunt in stare sa aiba un sediu demn de o primarie, atunci de rezolvarea problemelor cu adevarat importante nici nu mai vorbim
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:30
  Domnilor, reveniti-va la realitate! Studiati legile si respectati-le! Ce sa mai vorbim de punerea in aplicare a acestora...
  Eu personal sunt dezgustat de o mare parte din functionarii primariei Galati. Sediul primăriei întradevăr a fost luat ilegal dar asta mai puțin contează. Ce contează este că sunt obligați să plătească ENORM și banii provin de la cine ? De la noi, gălățenii proști. Pe Nicolae nu-l doare cât plătește. Ar trebui să-l doară de noul lui Birou și pe unde o să scoată cămașa. De fapt.. nu aduce banii de acasă așa că degeaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sandel
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:28
  Din pacate, romanul de rand, plateste pentru toate. Eu nu inteleg de ce sa platesc eu penbtru gafele din trecut. In loc sa se construiasca inca o aripa de spital, 2 strazi, sa se rezolve problema cu caldura,etc... acum primaria va trebui sa-si faca alt sediu. Alte multe miliarde, alte licitatii, alte smenuri...
  0
  0
  Raportează
 • postat de darius
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:20
  Primăria în loc să se ocupe de adevăratele probleme ale orașului pierd timpul cu tot felul de aberații absurde. Să vă fie rușine domnilor edilii. Ei nu au altceva de făcut decât să își bată capul unde să își construiscă un nou sediu pentru a le fi mi bine și pentru a sta mai comozi în birouri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmina
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:18
  Primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, a incercat mai multe variante pentru a asigura municipalitatii un sediu nou, care ar costa 15-20 milioane euro. Se pare ca pentru acest lucru se gasesc bani, dar pentru a rezolva problemele importante ale Galatiului nici vorba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mugurel
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:17
  Cineva daca are o probleme este plimbat de la un sediula altul...este bataie de joc!nu sunteti in stare sa va faceti un sediu unde sa stie toata lumea sa vina...si de caldura ce sa mai vorbim daca sunteti niste ametiti de cand conduceti primaria.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lety
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:10
  Si cu caldura din casele oamenilor ce facem? Asta nu este o problema care trebuie rezolvata?
  0
  0
  Raportează
 • postat de miha15
  Joi, 15 Decembrie 2011 09:42
  Primaria ar trebui sa se ocupe de alte probleme mai importante si mai primordiale pentru cetateni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marcel
  Joi, 15 Decembrie 2011 06:03
  Primaria are deja un sediu cumparat in anul 1907 ,la pretul de 140000 lei,proprietarul vanzator era Societatea Creditul Funciar Urban.Imobilul este situat in str.Domneasca nr.51 (casa Lambrinidi) si este f adecvat. Actul de vanzare-cumparare se gaseste la Filiala Galati aArhivelor Nationale,dosarnr.116 din anul1941-fond de arhiva Primaria Galati. In acest imobil a functionat Primaria in perioada interbelica si ulterior a fost data in administratie catre SN CFR-Regionala Cai Ferate Galati prin Decizia nr.95 din 07.05.1968 a Consiliului Popular Judetean Galati.Primaria Galati a pierdut prin neprezentare !!! aceasta locatie in favoarea SNCFR!!!!!!!!!!!!! . DE CE?
  Redeschideti cazul(procesul) ptr ca e posibila o indreptare a situatiei. Acest imobil a fost cumparat din bani publici,ai nostri si este situat in zona zero a orasului nemai vorbind despre valoarea imensa pe care o are.Merita sa ne batem ptr recuperarea Sediului Primariei Galati,un imobil secular cu care ne mandrim,al nostru .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.