Cum să furi de pe Carnabel o casă, peste noapte şi un capac de canalizare în plină zi?

Cum să furi de pe Carnabel o casă, peste noapte şi un capac de canalizare în plină zi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la ora prânzului, adică ziua în amiaza mare, pe strada Carnabel, în dreptul noii vile care se construieşte lângă numărul 27, trei persoane, doi băieţi şi o fată se munceau să fure un capac de canalizare. Şi cum tehnica este esenţială într-o astfel de lovitură gândită ziua în amiaza mare, cei doi băieţi erau costumaţi nici mai mult nici mai puţin cu două haine pe care scria Apaterm.

Cum însă angajaţii Apaterm nu sunt nici atât de murdari pe cât erau cei doi şi nici nu scot capacul de canalizare de pe stradă, cu ajutorul unei sârme trecute prin găurile de aerisire, ne-am oprit pentru a vedea ce şi cum. Instantaneu pseudo-angajaţii Apaterm s-au făcut nevăzuţi după un gard, la fel şi fata care îi însoţea. Deşi am sunat la Poliţia Locală pentru a semnala incindentul, probabil că în câteva minute, după plecarea noastră de acolo, capacul a şi fost furat. Până la urmă, dispariţia în plină zi a capacului de canalizare de pe strada Carnabel nu trebuie să mire pe nimeni.

În toamnă, aici a … dispărut o casă întreagă în doar câteva zile. Este vorba despre un imobil al Primăriei – căci deşi revendicat, proprietarul nu s-a prezentat până acum să intre în posesia locuinţei cu procesul verbal de predare-primire – care  oricum stătea să cadă. Fiind deteriorat de chiriaşii de până atunci, imobilul a primit, în urma expertizei, recomandarea de demolare, neputând fi consolidat.

După ce imobilul a fost evacuat de chiriaşi, în  câteva zile casa a dispărut pur şi simplu; familii întregi, cu copii, soţii, căţei şi, evident, căruţe, au „demolat” casa, recuperând cu tenacitate de lăcustă toate cărămizile. Primăria nu a intervenit, căci unde mai găseşti o aşa de ieftină tehnică de demolare? Aşadar, pe strada pe care a dispărut o casă, de ce nu s-ar fura ziua în amiaza mare şi un capac de canalizare?!

Citit 1779 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.